Volméter

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Volméter digital

Volméter mangrupa pakakas pikeun ngukur kuatna tegangan listrik dina hiji sirkuit listrik. Pakakas ieu diwangun ku tilu lambaran tambaga anu dipasang dina hiji bakelite anu dirarangkén dina hiji bumbung (silinder) kaca atawa palastik. Lambaran bagian luar kapeto jadi anoda sedengkeun anu di tengah minangka katoda. Ilaharna silinder kasebut ukuranana 15 x 10 cm (luhur x diaméter).

Volméter analog (maké jarum)