Web developer

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun the Mozilla extension, tempo Web Developer (software).

Web Developer nyaéta programmer anu husus dina aktipitas, ngembangkeun dunya aplikasi Web, atawa aplikasi nu ngajalankeun HTTP ti web server ka web browser. Web Developer ieu mangrupakeun salah sahiji pagawéan nu aya di bidang tehnologi, nu dina sapopoéna ngabangun (nyieun) aplikasi web jang kaperluan sorangan atawa kaperluan bisnis.

Pagawéan[édit | édit sumber]

Web developer (pamekar web) ieu gawé dina rupa-rupa organisasi, kaasup korporasi badag tur pamaréntah, pausahaan leutik tur sedeng, atawa ngan salaku Pagawé Leupas. Sababaraha web developer digawé pikeun hiji organisasi salaku pagawe permanén, bari bisa digawé jadi konsultan bebas, atawa sakumaha kontraktor pikeun hiji lembaga pagawéan. Web Developer ilaharna ngembangkeun sever-side jeung frontend. Ieu biasana ngalibatkeun sagala elemen visual jang pamaké di aplikasi web, kitu ogé jasa API anu perlu ngawasa frontend. Gumantung kana jenis karya, lokasi, tingkat senioritas, gaji pamekar web di loba wewengkon metropolitan rutin ngaleuwihan $100.000.[1]

Jenis Karya nu Dipigawé[édit | édit sumber]

Aplikasi wéb modern mindeng ngawengku tilu tingkat atawa leuwih, sarta gumantung kana ukuran tina tim nu dikeureuyeuh ku pamekar, anjeunna bisa ngahususkeun dina hiji atawa sababaraha tingkatan - eta bisa merlukeun peran langkung. Contona, dina hiji tim aya dua urang lalaki, hiji pamekar bisa fokus dina téhnologi anu dikirim ka klien kayaning HTML, JavaScript, CSS, sarta frameworks server-side (kayaning Perl, Python, Ruby, PHP, Java, ASP, ASP.NET) anu dipaké pikeun ngirimkeun eusi jeung aksara ka klien atawa pamaké. Samentara éta, pamekar lianna bisa fokus dina interaksi antara kerangka server-side, web server na sistem database. Saterusna, gumantung kana ukuran organisasi maranéhanana, pamekar nu didadarkeun di luhur cooperate jeung salinan panyipta / panulis, panaséhat marketing, desainer tina pangalaman pamaké, desainer web, produsén web, manajer proyék, arsiték software, atawa administrator database - atawa maranéhna tanggung jawab kana desain web na manajemen proyek sorangan.

Syarat Atikan jeung Lisénsi[édit | édit sumber]

Henteu aya formal atikan atanapi lisénsi sarat pikeun jadi pamekar wéb (web developer). Sanajan kitu, loba akademi jeung sakola nawarkeun kursus jang ngembangkeun wéb. Aya ogé loba pitunjuk jeung artikel, anu ngajarkeun ngembangkeun web, sadia kalawan bébas di web - contona: Basic JavaScript

Sanajan henteu aya sarat atikan formal, kaayaan web proyék ngembang merlukeun jalma anu hayang bisa disebut salaku pamekar web kudu canggih pangaweruh / kaahlian dina:

Tempo Ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tutumbu[édit | édit sumber]

Citakan:Wikiversity