Wewengkon Hokuriku

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Wewengkon Hokuriku (北陸地方 Hokuriku chihō?, sacara harafiah Wewengkon Daratan kalér) nyaéta hiji (sub)wewengkon nu mangrupa bagéan ti Wewengkon Chūbu nu nyanghareup ka Laut Jepang. Wewengkon nu définisina rupa-rupa ieu ngawengku Prefektur Toyama, Ishikawa, jeung Fukui.

Prefektur Niigata kadang-kadang ogé diasupkeun ka jero wewengkon Hokuriku jeung kadang-kadang heunteu. Klasifikasina nyaéta minangka kieu:

Wewengkon Hokushin'etsu (北信越 kombinasi ti 陸 jeung 信越?) mangrupa wewengkon nu leuwih lega sarta ngahujikeun Wewengkon Hokuriku jeung Shin'etsu.

Citakan:Jepang


Citakan:Jepang-geo-stub