Wikipedia:Interwiki

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Interwiki atawa tutumbu antarabasa nyaéta salah sahiji cara pikeun numbukeun hiji artikel kana rupa-rupa basa séjénna di Wikipédia.

Cara Nambahan Interwiki[édit sumber]

Nambahan interwiki bisa ku dua cara.

Notasi[édit sumber]

Dina pakakas lemes anu dipaké dina Wikipédia, nyaéta MediaWiki, aya fasilitas pikeun ngawangun sacara otomatis tutumbu lintas-basa. Pikeun conto, tutumbu [[en:InterWiki]] bakal sacara otomatis nyieun tutumbu kana artikel dina basa Inggris anu judul artikelna InterWiki.

Dina Wikipedia, Anjeun bisa ogé ngeusian tutumbu tina basa séjén kana artikel maké notasi [[:en:InterWiki]]. Éta notasi téh bakal ngahasilkeun tutumbu siga kieu en:InterWiki.

Fitur pilihan basa dina menu navigasi[édit sumber]

  1. Pilih menu Bahasa - Tambah Interwiki dina menu navigasi.
  2. Pilih basa tujuan (idwiki-pikeun basa Indonésia). Ieu bakal nuduhkeun kana artikel nu geus aya dina rupa-rupa basa.
  3. Pilih artikel tujuan. Lamun artikel geus aya, bakal muncul pilihan judul artikel anu luyu.
  4. Refresh, muat ulang kaca artikelna.
  5. Pilihan basa séjén bakal muncul dina menu navigasi, kalawan ngaran dina basa séjén. Jumlah basa anu muncul gumantung aya-henteuna artikel dina basa séjén.