Wikipedia:Menu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Ieu pituduh téh pikeun medar perkara pintonan (skin) standar vector anu dilarapkeun dina Wikipédia Basa Sunda. Upama Anjeun make jenis pintonan séjénna (ngaliwatan pangaturan préférénsi), manga luyukeun baé jeung pangaturan perenahna dina pintonanna.

Menu-menu pikeun situs[édit sumber]

Su-page menu.PNG

Sipatna global jeung bisa dipaké pikeun ngarahkeun kana bagian atawa kaca nu tangtu tina situs Wikipedia. Ieu menu téh wangunna tilu kotak anu misah dina bagian kénca layar, nyaéta aya kotak: pituduh arah, komunitas, kotak pakakas, jeung basa séjénna.

Sungsi[édit sumber]

Pikeun néangan hiji artikel dina Wikipédia, mangga paké kotak panyungsian anu perenahna aya di juru luhur katuhu dina unggal kaca.

Navigasi[édit sumber]

  1. Tepas; dipaké pikeun ngaksés Tepas Wikipedia.
  2. Panglawungan
  3. Keur lumangsung: mangrupa kaca anu mintonekun kajadian-kajadian aktual boh di Tatar Sunda, boh di Indonesia, boh di dunya.
  4. Anyar robah; mintonkeun catetan log sakumna parobahan anu aya dina Wikipedia. Artikel anya, suntingan anu gilakukeun, daptarna pamaké anyar, jsb. kacatet dina ieu kaca. Ieu kaca mangrupa salah sahiji kaca anu penting pisan pikeun diaksés upama Anjeun hayang aktif ilubiung dina komunitas Wikipedia.
  5. Kaca acak: mintonkeun hiji kaca dina Wikipedia sacara acak. Gunana lamun Anjeun hayang diajar atawa maca hiji hal anu anyar, tapi teu nyaho kudu dimimitian ti mana. Ieu fitur téh diupamakeun lamun Anjeun muka hiji kaca énsiklopédi citak bari meungpeun jeung langsung maca kaca acak anu dibuka ku Anjeun.
  6. Pitulung: mangrupa kumpulan pituduh sabudeureun Wikipedia Basa Sunda anu bisa diaksés saupama Anjeun manggihan kasusah dina nulis artikel atawa maké Wikipedia.
  7. Sumbangan: dipaké pikeun nyumbang dana ka Yayasan Wikipedia dina ngokolakeun situs Wikipedia. Upama Anjeun nganggap ieu situs Wikipedia téh boga mangpaat pikeun balaréa, manga ulah soson-soson kanggo nyumbang.
  8. Sawala: mangrupa tempat pikeun ngajukeun patarosan-patarosan Anjeun ngeunaan Wikipédia Sunda. Anjeun tiasa ngawaler kana bagian-bagian mana baé dina ieu kaca.

Parabot[édit sumber]

  1. Atom: dipaké dina kaca husus anu mangrupa daptar pikeun meunangkeun éta daptar dina wangun RSS atawa Atom.
  2. Muat berkas (husus pamaké kadaptar); dipaké pikeun ngirimkeun hiji berkas (biasana gambar) ka server Wikipedia Commons sangkan bisa dipaké dina hiji artikel.
  3. Kaca husus; dipaké pikeun ngaksés fitur-fitur husus dina Wikipedia saperti daptar artikel anyar, versi pakakas lemes, jrrd.
  4. Vérsi citakeun; dipaké pikeun mintonkeun kaca dina wangun anu hadé pikeun dicitak (print)
  5. Item di Wikdata; dipaké pikeun ngahubungkeun data panyimpenan item.

Dina séjén basa[édit sumber]

Nyadiakeun tutumbu kana hiji kaca dina basa séjén. Fitur ieu gunana lamun Anjeun keur maca hiji artikel ngeunaan hiji hal jeung hayang mikanyaho éta artikel dina basa nu séjén anu biasana aya bédana. Ku cara ningali hiji artikel spésifik dina rupa-rupa basa (tangtu anu dipiharti ku Anjeun), référénsi ngeunaan topik éta bakal leuwih lengkep. Conto, artikel ngeunaan Apel dina Wikipedia Basa sunda bakal béda jeung apel dina Wikipédia basa Inggris.

Menu-menu pikeun pamaké[édit sumber]

Menu Pamaké

Ieu menu sipatna personal pikeun ngaaksés informasi ngeunaan diri Anjeun minangka pamaké kadaptar. Lamun Anjeun mangrupa pamaké anonym, ngan bakal aya hiji menu anu bisa diaksés, nyaéta “Jieun Akun/Asup log” (kecap konci:alt-shift-o).

Ieu di handap nyaéta menu-menu anu bisa diaksés sabada asup log:

  1. Kaca Kontributor; nyaéta kaca pamaké personal Anjeun anu biasana diaksés ku jalma séjén lamun éta pamaké hayang ningali informasi ngeunaan Anjeun. Judul menu nyaéta sarua jeung ngaran pamaké Anjeun. Mangga sunting ieu kaca lamun butuh.
  2. Obrolan: nyaéta kaca sawala/obrolan pribadi Anjeun. Lamun aya pamaké séjén anu ngasupkeun pesen atawa suntingan kana ieu kaca, Anjeun bakal meunangkeun notifikasi dina waktu keur muka situs Wikipédia.
  3. Préférénsi; nyaéta kaca pikeun ngatur konfigurasi préférénsi Anjeun dina Wikipedia.
  4. Beta: nyaéta tempat pikeun mintonkeun fitur beta dina kaca préférénsi pamaké anu dituju.
  5. Awaskeuneun; nyaéta kaca anu gunana pikeun Anjeun bisa ningali parobahan anu aya dina kaca-kaca nu diawas ku Anjeun.
  6. Kontribusi kuring; nyaéta daptar kontribusi atawa suntingan anu dijieun ku Anjeun dina Wikipedia.
  7. Kaluar log; dipaké pikeun kaluar tina Wikipedia (lamun Anjeun geus asup log) jeung ngahapus informasi Anjeun dina Wikipedia tina computer atawa telepon pinter anu dipaké ku Anjeun.

Menu-menu pikeun kaca[édit sumber]

Menu pikeun kaca

Ieu menu téh wangunna tab dina bagian luhur kaca artikel.

  1. Kaca; dipaké pikeun mintonkeun eusi hiji kaca. Judul ieu tabna rupa-rupa gumantung kana rohangan ngaran anu diaksés ku Anjeun. Judul tab anu mungkin dipidangkeun nyaéta:
    1. Pamaké; pikeun kaca-kaca pamaké.
    2. Proyék: pikeun kaca-kaca proyék.
    3. Gambar: pikeun kaca-kaca gambar.
    4. MediaWiki; pikeun kaca-kaca MediaWiki
    5. Pitulung; pikeun kaca-kaca pitulung jeung pituduh.
    6. Portal: pikeun kaca-kaca portal.
    7. Husus; pikeun kaca-kaca husus.
  2. Sawala; dipaké pikeun mintonkeun kaca sawala/obrolan
  3. Baca; dipaké pikeun maca hiji kaca.
  4. Édit; dipaképikeun mintonkeun kotak pangropéa visual (Visual Editor) pikeun ngédit kaca.
  5. Sunting sumber; dipaké pikeun ngaropéa (ngédit) artikel dina wangun sumberna.
  6. Témbongkeun sumber (husus kaca anu dikonci); dipaké pikeun ningali sumber hiji kaca.
  7. Témbongkeun jujutan; dipaké pikeun nébongkeun riwayat éditan (jujutan) hiji kaca.
  8. Pindah (husus pamaké kadaptar); dipaké pikeun mindahkeun hiji kaca kana kaca séjénna atawa ngaganti judul hiji kaca.
  9. Awaskeun (husus pamaké kadaptar (tanda béntang)); dipaképikeun ngasupkeun hiji kaca kana daptar awaskeuneun Anjeun.
  10. Konci (husus kuncén); dipaké pikeun ngoci hiji kaca tina ngédit.
  11. Hapus (husus kuncén); dipaképikeun mupus hiji kaca anu teu pantes.