Wikipedia:Mindahkeun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

(Pikeun nuju kana pamindahan interwiki klik //su.wikipedia.org/w/index.php?title=X&redirect=no jeung ganti ngaran kaca (X) dina rohangan alamat/address bar browser Anjeun. Ketikkeun mulai ku hurup kapital jeung maké gurat handap pikeun spasi). Pikeun informasi umum ngeunaan mindahkeun/redirect dina MediaWiki, tingali meta:redirect – bagian tina [[Pituduh Maké MediaWiki. Ieu artikel ngabahas kawijakan maké jeung lamun aya anu nyalahgunakeun pamindahan dina Wikipedia basa Sunda. Proyék MediaWiki séjénna mungkin mibanda léngkah-léngkah anu béda.

Kumaha cara mindahkeun hiji kaca?[édit sumber]

Pkeun mindahkeun hiji kaca (1) kana kaca nu séjén (2), buka kaca (1) tuluy dina bagian luhr kaca Anjeun bakal ningali: "artikel""sawala""édit""sunting sumber""jujutan vérsi" pindahkeun "Awaskeun" (lamun Anjeun maké kulit MonoBook –dina kulit séjén, mungkin perenahna bakal béda-béda, teu di bagian luhur kaca) Klik “pindahkeun” tuluy Anjeun bakal dibawa kana kaca anu anyar. Asupkeun judul anya anu dipikahayang (2), jeung dipiharep asupkeun ogé alesan pamindahanna sangkan pangurus jeung Wikipediawan séjén teu salah ngartikeun jeung malikkeun hasil mindahkeun Anjeun.

"Kaca anu maké ngaran éta geus aya atawa ngaran anu dipilih teu sah. Mangga pilih ngaran séjénna"[édit sumber]

Ieu pangéling téh bakal muncul lamun Anjeun mindahkeun hiji kaca (1), tapi kaca anu dituju (2) geus aya. Aya sababarah kamungkinan:

  • éta artikel téh duanana mangrupa duplikat, tapi judulna béda (béda kapitalisasi:RI-Ri, singgetan tina RI-Republik Indonesia, éjahan Republik-Repoeblik, jsb.)
  • Duanana artikel téh béda jeung teu sakuduna dipindahkeun.
  • Kaca anu dituju (2) geus dipindahkeun kana kaca anu rék dipindahkeun ku Anjeun (1)

Lamun anjeun keukeuh hayang mindahkeun éta kaca, Anjeun kudu ménta pitulung ka salah sahiji kuncén anu mibanda aksés pikeun hal éta.

"IWAL"[édit sumber]

Lamun kaca tujuan mangrupa kaca pindahan jeung ngan aya 1 kontributor, mangka éta kaca bisa ditimpah (kaca séjén bisa dipindahkeun kana éta kaca ku pamaké biasa, tanpa perlu aksés saurang pangurus)

Kumaha cara nyieun kaca pindahan[édit sumber]

Pikeun nyieun hiji kaca pindahan (1) anu dipindahkeun kana kaca séjénna (2), asupkeun kana kaca (1): #ALIH [[JUDUL KACA 2]] Contona, pikeunmindahkeun kaca RI kana kaca Republik Indonesia, édit kaca RI jeung asupkeun: #ALIH [[Republik Indonesia]]

Iraha kudu mindahkeun?[édit sumber]

Pamindahan ganda[édit sumber]

Saméméh mindahkeun, pariksa heula kaca anu rék dituju téh bener-bener mangrupa artikel anu dipikahayang, lain malah anu mangrupa kaca pindahan tina kaca séjén deui. Pamindahan kaca ngan bisa dilakukeun sakali. Misalna lamun kaca A eusina mangrupa pindahan tina kaca B, jeung kaca B eusina pindahan tina kaca C, mangka:

  • Lamun Anjeun ngaksés kaca B, mangka otomatis anu muncul téh kaca C (kaca anu bener)
  • Lamun Anjeun ngaksék kaca A, anu muncul téh lain kaca C tapi kaca B anu eusina tutumbu kana kaca C (anu kieu téh disbut “pamindahan ganda”)

Pamindahan ruksak[édit sumber]

Misalna Anjeun boga niat nyieun artikel anu judulna A jeung boga maksud ogé nyieun artikel pindahanna misalna judul B anu rék dipindahkeun kana A. Singkahan nyieun kaca nu rék dipindahkeunna (B) sabab dina waktu Anjeun nyieun kaca B, kaca tujuanna (A) can aya. Ieu hal téh disebutna pamindahan ruksak. Ieu pikeun nyingkahan kondisi upama pamaké nunda pikeun nyieun kaca anu sabenerna dina waktu nyieun kaca anu sabenerna lamun geus nyieun kaca pamindahanna heula.

Pamindahan berkas[édit sumber]

Saurang pangurus boga hak pikeun mindahkeun berkas. Berkas anu dipindahkeunna biasana mangrupa berkas anu dingaranan teu ilahar. Berkas anu dipindahkeun angger bisa dipintonkeun kalawan bener tanpa perlu ngarobah ngaran berkas nu heubuel jadi anu anyar.