Wikipedia:Rohang ngaran

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Gambar:Ngaranspasi.PNG
Judul artikel mibanda dua ngaranspasi minangka awalan jeung judul artikelna sorangan

Hiji artikel Wikipedia didéfinisikeun minangka kaca anu ngandung informasi énsiklopédik. Sakabéh artikel Wikipedia aya dina jero “ngaranspasi utama” atawa “ngaranspasi artikel”. Ieu ngaranspasi téh bisa dihartikeun minangka kelompok atawa grup kaca. Wikipedia umumna mibanda 16 ngaranspasi. Iwal ti ngaranspasi utama aya oge ngaranspasi séjénna, diantarana rohangan pitulung, conto: Pitulung:eusi, ngaranspasi Wikipedia, conto: Wikipedia:Sawala.

Pikeun misahkeun ngaranspasi jeung judul artikel dipaké tanda titik dua (:), iwal pikeun kaca-kaca anu perenahna dina ngaranspasi artikel atawa ngaranspasi utama anu ngaranspasi jeung titik duana teu ditulis. Sakabéh ngaranspasi iwal ngaranspasi “husus” mibanda rohang ngaran diskusi.

Wikipedia mibanda 22 ngaranspasi: 20 ngaranspasi standar jeung 2 ngaran virtual (modul).

Daptar ngaranspasi[édit sumber]

Ngaranspasi Cara nulisna Katerangan
"Husus" [[Husus:...]] Ieu Ngaranspasi dipaké pikeun kaca-kaca husus
Artikel /Utama [[...]] Kaca anu aya dina rohangan utama atawa ngaranspasi artikel teu mibanda awalan ngaranspasi
"Obrolan" [[Obrolan:...]] Ieu ngaranspasi dipaké pikeun diskusi ngeunaan kaca artikel anu dituju.
"Pamaké" [[Pamaké:...]] Ieu ngaranspasi dipaké pikeun kaca-kaca pamaké
"Obrolan pamaké" [[Obrolan pamaké:...]] ngaranspasi husus obrolan patali jeung pamaké anu dituju.
"Wikipedia" [[Wikipedia:...]] Rohangan husus pikeun kaca-kaca anu patali jeung Wikipedia, misalna kaca kawijakan jeung aturan-aturan.
"Obrolan Wikipedia" [[Obrolan Wikipedia:...]] ngaranspasi pikeun diskusi kaca-kaca anu aya dina ngaranspasiWikipedia.
"Gambar" [[Gambar:...]] ngaranspasi husus nyimpen gambar.
"Obrolan gambar" [[Obrolan gambar:...]] ngaranspasi pikeun diskusi kaca-kaca anu aya dina ngaranspasi Gambar.
"MédiaWiki" [[MédiaWiki:...]] Rohangan husus pesen-pesen sistem.
"Obrolan MédiaWiki" [[Obrolan MédiaWiki:...]] ngaranspasi pikeun diskusi kaca-kaca anu aya dina ngaranspasi MédiaWiki.
"Citakan" [[Citakan:...]] ngaranspasi pikeun citakan.
"Obrolan citakan" [[Obrolan citakan:...]] ngaranspasi pikeun diskusi kaca-kaca anu aya dina ngaranspasi Citakan.
"Pitulung" [[Pitulung:...]] ngaranspasi pikeun kaca-kaca pitulung. Contona kaca ieu.
"Obrolan pitulung" [[Obrolan pitulung:...]] ngaranspasi pikeun diskusi kaca-kaca anu aya dina ngaranspasi Pitulung.
"Kategori" [[Kategori:...]] ngaranspasi pikeun kaca-kaca katagori.
"Obrolan kategori" [[Obrolan kategori:...]] ngaranspasi pikeun diskusi kaca-kaca anu aya dina ngaranspasi Kategori.
"Portal" [[Portal:...]] ngaranspasi pikeun kaca-kaca portal.
"Obrolan portal" [[Obrolan portal:...]] ngaranspasi pikeun diskusi kaca-kaca anu aya dina ngaranspasi Portal.
"Modul" [[Modul:...]] ngaranspasi pikeun kaca-kaca modul.
"Obrolan Modul" [[Obrolan Modul:...]] ngaranspasi pikeun diskusi kaca-kaca anu aya dina rohangan modul.

Nuliskeun judul kaca bari maké titik dua misalna [[ABS:Kupat_tahu]] teu langsung nyimpen kaca anu judulna “Kupat tahu” kana ngaranspasi “ABC”. Dipakéna format ngaranspasi di saluareun ngaranspasi di luhur, hartina nyieun kaca di ngaranspasi utama, tina conto bieu hartina nyieun kaca “ABC:Kupat_tahun” dina ngaranspasi utama.