Wikipedia:Ulah asa-asa ngédit

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Komunitas Wikipédia kacida heugbaéna saumpamana kana bag-bagan artikel téh kudu ulah asa-asa pikeun ngédit. Wikipédia tangtuna bakal ngaronjat leuwih gancang saupamana komunitas urang-urang anu digawé babarengan ngabebenah kasalahan, menerkeun tata basa, nambahkeun kanyataan, jll. Anggep wé yén jalma séjén gé bakal ngabenerkeun ieuh, bakal moal karagok pikeun ngoréksi Anjeun, kusabab éta anu dipiharep téh. Cik inget-inget sabaraha mindeng Anjeun maca hiji perkara jeung pipikir, "Kunaha henteu aya jalma anu mariksa éditan kaca ieu?" Wikipédia henteu ngan saukur ngawidian perkara éta hungkul, malihan mah mikahayang Anjeun pikeun nambahkeun, ngarépisi, jeung ngédit artikel sorangan. Anu diperlukan ngan saeutik sopan santun pikeun ngalakonanna, tapi Anjeun pasti bisa. Cobaan wé.

Mun hiji jalma nulis hiji artikel anu kualitasna handap, taratas, teu asup akal, ulah cangcaya yén éditan anu ku Anjeun dilakonan téh bakal nganyerikeun manah maranéhanana. Koréksi bari tambahkeun inpormasi, jeung saupamana masih kénéh goréng waé, ganti ku kecap jeung kalimah séjén anu mungguh Anjeun jauh leuwih hadé. Tah éta waték dadasar Wiki.

Tangtuna, inget yén jalma séjén meureunan bakal moal asa-asa dina ngédit tulisan Anjeun. Ulah diasupkeun kana manah. Maranéhanana, sarua siga urang saréréa, ngan ukur hayang ngajadikeun Wikipédia sangkan leuwih hadé.

Ilo ogé[édit sumber]

Citakan:Kebijakan dan pedoman Wikipedia Citakan:Wikipedia-stub