Wikipedia:Ulah asa-asa ngédit artikel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Komunitas Wikipedia nganjurkeun pisan sangkan teu asa-asa pikeun nyunting artikel'. Wiki bisa mekar leuwih gancang lamun komunitas jalma-jalmana gawé bareng ngabebenah, ngoréksi tata basa, nambahan fakta, jrrd. Anggap yén jalma séjén bakal wani ngoréksi Anjeun, lantaran éta hal téh anu dipiharep. Pék ingetan sakumaha sering Anjeun maca hiji hal bari miir, "Naha bet euweuh anu mariksa suntingan kaca ieu?" Wikipedia lain ngan saukur ngijinan éta hal, tapi ogé mikahayang Anjeun pikeun nambahan, ngarévisi, jeung nyunting artikel sorangan. Diperlukeun saetuik sopan santun pikeun ngalakukeunna, tapi anjeun pasti bisa. Cobaan heula we.

Lamun hiji jalma nulis hiji artikel anu kualitasna goréng, taratas, teu asup akal, teu kudu melang yen pangropéa (hasil nyunting) anu dilakukeun ku Anjeun bakal matak ngaganggu rarasanaan maranehna. Benerkeun wé, tambahkeun informasi, jeung lamun masih angger goréng kénéh, ganti ku kecap jeung kalimah séjén anu ceuk Anjeun lauh leuwih hadé. Ëta téh sipat dasar Wiki.

Tangtu baé, kudu diinget yen jalma séjén mungkin bakal moal asa-asa pikeun nyunting tulisan Anjeun. Tong matak jadi pikiran jeung tong diasupkeun kana haté. Maranéhna, saperti halna urang kabéh, ngan saukur hayang nyieun Wikipedia sangkan leuwih hadé.

Tingali ogé[édit sumber]