Wiracarita

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Wiracarita (Basa Sansakerta: वीरचरित) atawa disebut ogé épos nyaéta sarupaning karya sastra tradisional anu nyaritakeun dongéng kapahlawanan (wira hartina pahlawan sarta carita nyaéta carita/dongéng). Épos ieu remen ogé dinyatakeun dina wangun puisi.

Sawatara conto épos nu kawéntar nyaéta Ramayana, Mahabarata, Illiad, jeung Odysseus.