Ramayana

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lukisan gaya Thailand nu nggambarkeun kaayaan perang antara Rama jeung Rahwana

Ramayana nyaéta épos atawa wiracarita saperti ''Mahabharata'' sarta disebut ogé kawya (beungkeutan seni) nu kacida dipikaresep ku urang Hindu.[1] Ramayana ditulis dina wangun séloka sajumlah 24.000, unggal séloka diwangun ku suku kecap.[1] Numutkeun C.Hooykaas, Mahabarata leuwih kolot ti Ramayana lantaran di Mahabharata geus aya poliandri.


Nulis.jpg



Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b Surana S.Pd.2001.Garis Besar Sejarah Sastra Indonesia Lama.Solo:PT Tiga Serangkai