Ramayana

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lukisan gaya Thailand nu nggambarkeun kaayaan perang antara Rama jeung Rahwana

Ramayana nya éta épos atawa wiracarita saperti ''Mahabharata'' sarta disebut ogé kawya (beungkeutan seni)nu kacida dipikaresep ku urang Hindu.[1] Ramayan ditulis dina wangun séloka sajumlah 24.000, unggal séloka diwangun ku suku kecap.[1] Numutkeun C.Hooykaas, Mahabarata leuwih kolot ti Ramayana lantaran di Mahabharata geu aya poliandri.


Nulis.jpg



Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b Surana S.Pd.2001.Garis Besar Sejarah Sastra Indonesia Lama.Solo:PT Tiga Serangkai