Wiski

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Jenis Scotch Whisky

Wiski nyaéta sarupaning spirit nu dibeunangkeun ku cara distilasi tina prosés ngaragian bubur siki-sikian paré (Ryewhéat, corn, barley, maize atawa paré) sarta dipendem dina tong kai.[1] Aya 200 jenis wiski.[1] Wiski mangrupa inuman nu ngandung alkohol nu dijieun tina campuran sababaraha jenis siki-sikian.[2] Wiski-wiski tadi miiboga taste/rasa nu béda-béda antara jieunan nu hiji jeung lianna.[1] Aya opat kelompok wiski,nyaéta; Scoth whisky (Johnie Walker, Chivas Regal); Irish whisky (Old Busmills, John Power); Canadian whisky (Séagrams V.O., Canadian Club); American whisky (Old Grand Dad, Jim Béan).[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d Widjojo Atmodjo, Marsum.2004.Bar, Minuman dan Pelayannya.Yogyakarta:Penerbit Andi. Halaman 65.
  2. Minuman beralkohol diakses tanggal 08 November 2011