Yakub bin Ishak Al-Kindi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Arab.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Al-Kindi Abu Yusuf, Yakub bin Ishak Al-Kindi (lahir: 185 H/ 805 M -Pupus: 256 H/ 873 M) katelah Al-Kindi mangrupa inohong arab muslim nu mimiti ngarintis filsafat Islam ahli di widang élmu kalam (téologi Islam),  filsafat, kimia,  musik, psikologi di bangsa kulon kasohor (Lati: Alkindus) dina mangsa Dinasti Abbasiyah. Anjeuna nu mimiti ngenalkeun ka bangsa Arab jeung kaum muslim filsafat Yunani tur Helenisme.

Biografina[édit | édit sumber]

Al-Kindi nyaéta Abu Yusuf Ya'qub bin Ishaq bi As-Shobah bin Imron bin Ismail bin Muhammad Al-Atsats bin Qois Al-Kindi. Gumelar di Kufah, ramana Wali di Kufah, di kota ieu nyungsi rupa-rupa élmu. Tuluy pindah ka Baghdad. Kholifah Al-Ma'mun ngangkat anjeuna di Baétul Hikmah (perpustakaan kasohor mangsa harita) di dieu narjamahkeun naskah-naskah ilmiah jeung filsafat  Yunani Klasik (heubeul). Kitu mangsa Kholifah Al-Mu'tashim jeung Al-Mutawakkil. Anggitana diteraskeun ku Al-Farabi jeung Ibnu Sina.[1]

Pupus[édit | édit sumber]

Al-Kindi wafat taun 259 H/ 873 M

Al-kindi cryptographic.png

Anggitan[édit | édit sumber]

  • Ibnu Nadim nyebutkeun sahanteuna 260 buku di rupa-rupa widang kaelmuan, filsafat, logika, géografi,  matematika, falak, kadokteran, kimia, psikologi, etika, jrrd.

Rujukan[édit | édit sumber]

Pranala luar[édit | édit sumber]