YouTube

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Youtube)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Logo Youtube

YouTube nyaéta situs wéb babagi vidio nu markas utamana di San Bruno, Kalifornia, Amérika Sarikat.[1] Layanan ieu téh mimiti dijieunna mah ku 3 urang mantan karyawan PayPal dina bulan Pébruari 2005.[rujukan?] Bulan Nopémber 2006, tuluy dibeuli ku Google saharga 1.65 Miliar USD.[2] Kiwari YouTube dikokolakeun minangka salah sahiji cabang Google.[3] Situs ieu ngidinan para pamakéna pikeun muatkeun, nempo, rating, babagi sarta ngoméntaran unggal vidio nu aya, ogé ngagunakeun téknologi WebM, H.264/MPEG-4 AVC, jeung Adobe Flash Video pikeun midangkeun mangrupa-rupa kontén vidio generasi pamaké jeung média korporasi.[rujukan?] Lolobana kontén dina YouTube mah dimuatna ku individual, tapina aya ogé anu ku média korporasi siga CBS, BBC, Vevo, Hulu, jeung organisasi lainna.[4] Pamaké anu teu kadaptar mah ngan ukur bisa nempoan wungkul, ari anu kadaptar mah bisa muatkeun vidiona kana saluranna.[rujukan?] Ari vidio mah dianggap minangka kontén anu poténsial nyinggung, ku kituna sangkan ngan sayaga, pikeun pamaké anu kadaptar anu umur minimalna diwatesanan 18 taun.[5]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Contact us". Youtube. Diakses tanggal 2016-01-24. 
  2. Hopkins, Jim (Citakan:ISO date/fr2). "Surprise! There's a third YouTube co-founder". USA Today. http://www.usatoday.com/tech/news/2006-10-11-youtube-karim_x.htm. Diakses pada 2016-01-24 
  3. "Google buys YouTube for $1.65 billion". NBC News. 
  4. Weber, Tim (2007-03-02). "BBC strikes Google-YouTube deal". BBC. http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/6411017.stm. Diakses pada 2016-01-23 
  5. "Persyaratan usia di Akun Google". Google. Diakses tanggal 2016-01-24. 
Nulis.jpg