Google

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Google
Google 2015 logo.svg
Logo Google 2015

Google Inc nyaéta hiji pausahaan téhnologi ti Amerika Serikat nu produkna mangrupa téhnologi internét.[1] Parusahaan ieu diadegkeun ku Larry Page jeung Sergey Brin tanggal 4 Séptémber 1998.[2] Basa harita, Larry Page, Sergey Brin, jeung Eric Schmidt satuju digawé bareng di Google salila dua puluh taun, nepi ka taun 2024.[3][4]

Program[édit | édit sumber]

Google Dictionary[édit | édit sumber]

Pamakéan Google Dictionary hampir sarua jeung pamakéan Google Translate da sateuacanna mangrupa bagean ti layanan tarjamahan ieu. Sangkan gampang diinget, ku kituna layanan ieu dipisahkeun.[5] Google Translate dipaké pikeun néangan wangenan atawa hartos hiji kecap. Mesin sacara otomatis bakal méré sababaraha sumber bahasan ngeunaan kacap éta.[5] Sumberna sapertos Princenton, Wikipedia, Wiktionary, jeung sajabana.[5] Ku maké Google Dictionary, tiasa leuwih ngahemat ku lantaran teu kudu meuli kamus ti sababaraha basa.[5]

Google Maps[édit | édit sumber]

Google Maps nyaéta peta daring haratis anu disadiakeun ku Google. Peta ieu tiasa ditempo di http://maps.google.com. Peta ieu ngamunculkeun gambar satelit di sakabéh dunya, jeung deui nawarkeun perencana rute jeung néangan lokasi bisnis di U.S., Kanada, Jepang, Hong Kong, Cina, UK, Irlandia (puseur kota na wungkul) jeung sababaraha bagian Eropa.[6]

Google Earth[édit | édit sumber]

Google Earth nyaéta hiji aplikasi desktop pikeun Mac, PC, atawa komputer Linux sangkan bisa nganavigasi planét bumi ti sababaraha sawangan.[7] Google Earth ngagabungkeun foto-foto satelit jeung peta maké mesin paluruh sangkan tiasa nemu arah jeung alamat nu dimaksud.[7]

Google Books[édit | édit sumber]

Tujuan Google numutkeun Google Books nyaéta nyieun arsip raksasa pikeun ngawetkan pangaweruh manusa.[8]

Google Chrome[édit | édit sumber]

Google Chrome nyaéta browser nu ngagabungkeun désain minimalis jeung téhnologi canggih sangkan tiasa ngabuka web leuwih gancang, aman, jeung gampang.[9]

Android[édit | édit sumber]

Android nyaéta sistem operasi telepon keupeul dimekarkeun ku Google, dumasar kana versi dirobah tina kernel Linux Ubuntu jeung open source software sejen tur dirancang utamina pikeun alat layar sentuh kayaning smartphone sarta tablet. Sajaba ti éta, Google geus salajengna dimekarkeun Android TV keur televisi, Android Otomatis keur mobil, sarta ngagem OS pikeun arloji pigeulang, unggal ku panganteur pamaké husus. Varian Android anu ogé dipaké dina konsol game, kaméra digital, PCS jeung éléktronika lianna.


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Google". Encyclopedia Britannica. (11 Méi 2020). 
  2. "From the garage to the Googleplex". Diakses tanggal Januari 30, 2022. 
  3. Brin, Sergey; Page, Lawrence (1998). "The anatomy of a large-scale hypertextual Web search engine". Computer Networks and ISDN Systems 30 (1–7): 107–117. doi:10.1016/S0169-7552(98)00110-X. http://infolab.stanford.edu/pub/papers/google.pdf. 
  4. Barroso, L.A.; Dean, J.; Holzle, U. (April 29, 2003). "Web search for a planet: the google cluster architecture". IEEE Micro 23 (2): 22–28. doi:10.1109/mm.2003.1196112. https://semanticscholar.org/paper/8db8e53c92af2f97974707119525aa089f6ed53a. "We believe that the best price/performance tradeoff for our applications comes from fashioning a reliable computing infrastructure from clusters of unreliable commodity PCs." 
  5. a b c d Translate(Diakses tanggal 4 Desember 2011)
  6. Maps (Diakses tangal 4 Desember 2011)
  7. a b (en) Earth (Diakses tanggal4 Desember 2011)
  8. Books (Diakses tanggal 4 Desember 2011)
  9. Chrome (Diakses tanggal 4 Desember 2011)