Google Earth

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Logo Google Earth

Google éarth nyaéta globeu virtual, péta sarta program informasi géografis anu mimitina mah disebut EarthViewer 3D dijieun ku Keyhole, Inc, hiji pausahaan anu didanaan ku Central Intelligence Agency (CIA), tuluy ieu pausahaan téh diakuisisi ku Google taun 2004.[1] Google éarth mah péta marcapada anu maké sistem superimposisi gambar hasil tina citra satelit, foto udara jeung sistem informasi geografis (SIG), dilarapkeun jadi globeu 3D.[2] Mimitina mah nyangkaruk dina tiul lisénsi nu béda-béda, tapi ti harita gé sok digolongkeun jadi dua lisénsi: Google éarth (vérsi haratis nu fungsina kawates) jeung Google éarth Pro, anu kiwari jadi bébas (saméméhna mah biayana 399 USD per taun) sarta ditojokeun pikeun pamakéan komérsial.[3] Lisénsi katiluna mah nyaéta Google éarth Plus, geus dieureunan.[1]

Program ieu dirilis deui minangka Google éarth mah dina taun 2005, nu sayaga pikeun pamakéan komputer-komputer pribadi, jalan dina sistem operasi Windows 2000 jeung saluhureunana, Mac OS X 10.3.9 jeung saluhureunana, Linux kernel: 2.6 atawa nu panganyarna (rilisan 12 Juni 2006), sarta FreeBSD.[3] Google éarth ogé sayaga minangka hiji plugin palanglang anu dirilis tanggal 28 Méi 2008.[4] Ogé sayaga pikeun vérsi iOSna dina tanggal 28 Oktober 2008, minangka undeuran haratis tina App Store, sarta sayaga ogé pikeun pamaké Android minangka aplikasi haratis tina Google Play store.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg