Google Chrome

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Logo Google Chrome

Google Chrome nyaéta palanglang wéb sumber nembrak anu dimekarkeun ku Google.[1][2][3] Rilis munggaran minangka vérsi béta pikeun Microsoft Windows nyaéta dina tanggal 2 Séptémber 2008, sedengkeun rilis stabil umumna mah dina 11 Désémber 2008.[3]

Dina Désémber 2015, StatCounter merkirakeun yén Google Chrome mibanda 58% pamakéan palanglang wéb di sakuliah dunya sarta minangka palanglang désktop pilihan.[4] Chrome ogé jadi palanglang wéb anu kakoncara pikeun telepon pinter, sarta mun ditotalkeun sakabéh platform mah aya kira-kira 45% na.[4] Google ngarilis mayoritas tina kode sumber Chrome minangka hiji proyék sumber nembrak Chromium.[5][6] Hiji hal anu perlu dicatet yén anu teu kaasup kana sumber nembrak téh nyaéta built in Adobe Flash Player anu disebut Pepper Flash Player.[5]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Google going its own way, forking WebKit rendering engine", Ars Technica.
  2. "It’s here: Google replaces WebKit version ID with Blink in latest Chrome build - The Next Web". 
  3. a b "Top 5 Browsers from December 2015 – StatCounter Global Stats". StatCounter. 
  4. a b Paul, Ryan (2 September 2008). "Google unveils Chrome source code and Linux port". Ars Technica. Diakses tanggal 1/23/2016. 
  5. "Welcome to Chromium". blog.chromium.org. 
Nulis.jpg