Akita Inu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Akita inu.jpeg

Akita Inu nyaéta Anjing badag nu asalna ti nagara Jepang, ieu téh jenis anu pangbadagna ti Spitz-jenis turunan Jepang. Maranéhanana kuat, anjing keker, kalayan deg-degan anu has.[1]

Gambaran Akita Inu[édit | sunting sumber]

Anjing ieu teh ukuranna badag, tegep.[2] Irungna badag sarta hideung.[2] Huntuna sarta caréham ngabogaan gégélan anu kuat, seukeut huntuna kawas gunting.[2] Biwirna heureut. Panonna rélatif leutik, ampir ngawangun segitiga alatan ngaronjatna sudut panon luar, warna panonna coklat kolot, poek oge beuki alus.[2] Ceuli Akita Inu rélatif leutik, kandel, segitiga, saeutik budeur di tungtung, sarta condong ka hareup.[2] Beuheungna kandel sarta sungsuaman.[2] Tak-takna teh déngdék. Buluna kawas mantel anu teuas, lapisan handapna lembut sarta mundel.[2] Warna awakna cokelat beureum, (buuk cokelat beureum jeung hideung ipis), belang-belang sarta bodas.[2] Kabéh warna bodas, kajaba disebutkeun (di sisi moncong, di pipi, di handapeun caréham, beuheung, awak harigu, sarta buntut sarta dina bagian dina suku). Jangkungna kurang leuwih 67 cm.[2]

Karakter[édit | sunting sumber]

Umumna, Akita nyaéta anjing anu poharu patuh, tapi bisa oge watekna teu disangka-sangka robah, Akita kudu dilatih sangkan leuwih patuh.[1] Maranéhanana anjing anu watekna sabar, alus haté, sarta satia, sarta jenis anjing ieu perlu babaturan.[1] Akita Inus bisa jadi agresif ka anjing séjén.[1] Anggota kulawarga kudu merlakukeun kalayan hormat sarta perhatian Akita bakalan konsisten sarta sosialisasi sacara bener, sabar, tur pinuh ku kaasih kawas jenis anu séjén.[1]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e (en) Informasi Akita Inu (Dicutat tanggal 11 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g h i (en) [1] (Dicutat tanggal 11 Oktober 2011)
Nulis.jpg