Gunting

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gunting

Gunting nya éta péso anu di bagian tengah handapna ngabogaan bolong anu bisa diasupan ka ramo leungeun. [1]

Sajarah[édit | sunting sumber]

Taun 1761, Robert Hinchliffe nyiptakeun gunting modern anu kiwari geus ngadunya. Warga Inggris Raya ieu ngarasa bakal leuwih praktis motong lamun pakakas potongna bisa diasupan ku ramo leungeun. [1] Saterusna Hinchliffe muka warung pikeun ngajual gunting timuanana di Cheney Square, London. [1] Manéhna masangkeun papan tanda anu aya tulisan (nu nyieun gunting pangalusna). [1] Saprak harita, pamakéan gunting beuki ngalegaan.[1] Taun 1830 gunting mimiti sumebar di Éropa.[1]

Sabenerna lamun ditalungtik pamakéan gunting geus aya dina mangsa purba.[1] Numutkeun salah sahiji vérsi sejarah, gunting mimiti dipaké dina abad 15 saméméh masehi di Mesir.[1] Tapi, gunting di mangsa harita ngan kasampak kawas dua péso anu dijadikeun hiji.[1]

Manfaat[édit | sunting sumber]




Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i Sajarah (Diakses tanggal 16 November 2011)
  2. a b c d e f Manfaat (Diakses tangal 16 November 2011)