Péso

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
rupa-rupa péso

Péso nya éta parabot pikeun karat-keureut dijieunna tina beusi maké seuseukeut waja.[1] Aya sababaraha jenis péso dumasar kana fungsina saperti : Péso abir nya éta péso paranti hahareb, saksak-siksik.[1] Péso Butik nya éta péso nu gunana wungkul pikeun ngabutik kalapa.[1] Péso Keréncéng nya éta péso leutik nu sok dipaké ngeureutan kantéh nu ka luar tina tininan dina waktu keur ninun, supaya péso ulah babari leungit sok digantélan kéréncéng atawa génggé biasana sok dipaké ku awéwé paranti ninun .[1] Péso Méja nya éta péso nu alus jeung bersih diteundeunna deukeut séndok jeung garpuh waktu rék dahar dina méja biasana dipaké dahar daging saperti stik atawa kadaharan anu kudu dipotong.[1] Péso Raut nya éta péso paranti ruat raut.[1] Péso Sadap nya éta péso anu guna pikeun magas leungeun kawung sina waktu nyadap, anu sok dipaké ku Patani Kawung.[1] Péso Tikel nya éta péso nu sok ditikelkeun kana gagangna sanggeus dipaké biasana dipaké ku jalma anu perjalanan jauh saperti naék Gunung.[1] Sangkan péso gancang seukeut, gosokkeun batu apung pikeun ngasah péso jeung minyak, ulah ku cai, cara éta pisa ngajadikeun péso gancang seukeut . [2]


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h R.A Darnadibrata, .Kamus Basa Sunda. Kiblat 2006. Bandung.
  2. (id)cara cepat mengasah pisau (diaksés tanggal 3 Desember 2011)


Nulis.jpg