Al Fil

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Al Fil
الْفِيلِ
Informasi
Harti Gajah
Golongan Makkiyah
Surah ka 105
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 5 ayat

Surah Al-fil nyaéta surat ka-105 dina Al Qur'an sarta diwangun ku 5 ayat. Surat ieu kagolongkeun kana surat makkiyah. Ngaran Al Fiil sorangan hartina Gajah anu dicokot ti ayat kahiji tina ieu surat. Jejer surat ieu téh nyaéta carita gagalna usaha ngancurkeun Ka'bah ku Abrahah (raja Yaman) jeung 60.000 soldaduna kaasup diantarana 13 gajah (atawa 9 dina vérsi séjén). Waktu lumangsungna kajadian ieu ogé dicatet dina sajarah Islam minangka Taun Gajah.

Eusi jeung Tarjamah[édit | sunting sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
أَلَمۡ تَرَ كَيۡفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِأَصۡحَـٰبِ ٱلۡفِيلِ
Naha anjeun teu niténan, kumaha Pangéran anjeun nindak ka pasukan gajah?
2.
أَلَمۡ يَجۡعَلۡ كَيۡدَهُمۡ فِى تَضۡلِيلٍ۬
Naha lain tipu dayana geus digagalkeun ku Anjeunna?
3.
وَأَرۡسَلَ عَلَيۡہِمۡ طَيۡرًا أَبَابِيلَ
Jeung Anjeunna ngeprakkeun manuk abrul-abrulan keur ngabinasakeun maranéhna.
4.
تَرۡمِيهِم بِحِجَارَةٍ۬ مِّن سِجِّيلٍ۬
Ngabalédogan maranéhna ku taneuh nu ngabatu
5.
فَجَعَلَهُمۡ كَعَصۡفٍ۬ مَّأۡڪُولِۭ
Nya anjeunna ngajadikeun maranéhna rugul lir daun dihakan hileud.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
Al Humazah
Surat 105 Surat saparantosna:
Quraisy
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit