Anyang, Koréa Kidul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Anyang, Koréa Kidul Gambar:Anyang logo.gif
Map Anyang-si.png
Hangul: 안양시
Hanja: 安養市
Romanisasi Revisi: Anyang-si
McCune-Reischauer: Anyang-si
Statistik
Lega: 58.5 km²
Pangeusi: 618,732 2004 registration
Kapadetan: 10,576 people/km²
Babagian Administratif: 2 gu, 31 dong

Anyang nyaéta salasahiji kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Lokasina 20 km kiduleun Seoul sarta nyambung kana Subway Seoul Jalur 1 jeung Jalur 4. Kota tatangga lianna nyaéta Incheon jeung Gwangmyeong di beulah kulon, Suwon di beulah wétan kidul, jeung Gwacheon di beulah wétan kaléreunnana. Anyang sacara umum dibagi jadi dua bagian: Bagian tengah kota nu heubeul nu puseurna di Stasion Anyang, wewengkon paragi balanja kalayan toko jeung pasar di luar nupikaresepeun, sarta Pyeongchon, tempatna nu baleunghar. Ku lokasina nu stratégis, Anyang jadi puseur transportasi nu merenah antara Seoul jeung kota gedé lianna di nagara ieu.

Panorama kota Anyang, 2006

Kota sawargi[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg




Koordinat: 37°23′N 126°56′E