Bakauheni

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Palabuan Bakauheni

Bakauheni nyaéta hiji kota palabuan nu aya di propinsi Lampung, perenahna di tungtung kidul Pulo Sumatera. Minangka hiji kota nu aya di tungtung kidul Jalan Raya Lintas Sumatera, palabuan Bakauheni ngahubungkeun Sumatera jeung Jawa via perhubungan laut.

Mangratus-ratus perjalanan féri kalayan 24 kapal féri ti sababaraha operator balayar di Selat Sunda nu ngahubungkeun Bakauheni jeung Merak di Propinsi Banten, Pulo Jawa. Féri-féri ieu utamana ngaladénan jasa nyabrangkeun angkutan darat saperti beus-beus panumpang antar kota antar propinsi, treuk-treuk barang katut mobil pribadi.

Rata-rata lilana perjalanan nu diperlukeun antara Bakauheni - Merak atawa sabalikna maké féri nyaéta kurang leuwih 2 jam.