Bihun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bihun

Reisnudeln.JPG

Strands of bihon vermicelli
Nama Tionghoa
Hanzi: 米粉
Ngaran Filipina
Tagalog: bihon atau bijon
Ngaran Malayu
Malayu: bihun
Ngaran Tamil
Tamil: சேவை (sevai)
Ngaran Thai
Thai: เส้นหมี่ (sen mee)
Ngaran Viétnam
Viétnam: bún

Bihun atawa mihun mangrupa ngaran salah sahiji jinis kadahareun ti Tiongkok, bentukna saperti emih tapi leuwih ipis.[1] Lamun bahasa Inggris disebut rice vermicelli atawa rice noodles jeung rice sticks. Bihun asalna tina bahasa Tionghoa, nya éta Bi artina béas jeung hun artina tipung.[1] Bahan baku bihun tina tipung béas ngaliwatan prosés ekstrusi.[1] Kadahareun ieu kasohor ti nagara Cina jeung Asia Selatan, saperti India.[1]

Bédana bihun jeung soun[édit | sunting sumber]

Bihun dijieuna tina tipung béas sedengkeun soun tina sari kacang héjo.[2] Warna bihun mah kuleuheu sedengkeun soun mah hérang.[2] Teksturna bihun mah rada korodok ari soun mah leueur.[2] Lembaran bihun babari potong sedengkeun soun mah kuat jeung liat.[2] Cara ngaleuleuskeun bihun mah leuwih lila dibandingkeun soun, ilahrna bihun mah 20 menit sedengkeun soun mah 10 menit.[2]

Bahan nyieun bihun[édit | sunting sumber]

Bahan baku bihun aya dua nya éta bahan abku utama jeung tambahan.[3] Bahn utama nya éta béas (tipung béas).[3] Baés anu cocog pikeun nyieun bihun nya éta béas pera, saperti PB 5, PB 36, PB 42, IR 26, IR 36, Seméru, Asahan, béas Hongkong, béas Siam, béas Birma.[3] Sedengkeun bahan tambahan nya éta cai, tawas, sodium bisulfit.[3]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d Bihun (Dicutat tanggal 26 November 2011)
  2. a b c d e Beda bihun dengan soun(Dicutat tanggal 26 November 2011)
  3. a b c d Membuat mi & bihun(Dicutat tanggal 26 November 2011)