Björk

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Björk di Hurricane Festival, 16 July 2003

Björk atawa Björk Gudmundsdóttir nya éta penyanyi katut pencipta lagu anu lahir di Reykjavík, Islandia tanggal 22 Nopémber 1965[1][2]. Pangaruh musisi avant-garde, jazz, electronic, klasik, alternatip, folk, trip hop jeung ambient katingali pisan dina musikna[2]. Björk lahir ti kulawarga anu aktip dina kagiatan pulitik sarta sosial anu nyababkeun manéhna peka kana kahirupan nu aya di Sakurilingna[2].

Karir[édit | sunting sumber]

Karirna dimulai ti umur welasan taun, terus ngagabung dina grup musik Spit and Snot (1979)[1]. Sanggeus éta, Bjork pundah-pindah grup musik, diantarana: Exodus (1979-1980), Jam-80 (1980), Cactus (periodeu 1982), Stigrim (periodeu 1982), Tappi Tíkarrass (1981-1983), Rokka Rokka Drum (1984), PUKL (1984), KUKL (1983-1986), The Elgar Sisters (1983-1986), The Sugarcubes (1986-1992), Hljómsveit Konráðs B - (periodeu 1989/1990) jeung Björk Guðmundsdóttir & Tríó Guðmundar Ingólfssonar (1990)[1].

Debut solo Björk dimulai taun 1992, debut solona dijudulan Debut anu dirilis taun 1993[1]. Di Taun nu sarua, Björk gawé bareng jeung David Arnold ngagarap lagu Play Dead pikeun soundtrack pilem The Young Americans (1993). Lian ti éta, Björk ogé jadi béntang pilem dina judul The Juniper Tree (1990), diteruskeun ku pilem Dancer in The Dark (2000) jeung Screaming Masterpiece (2002)[1].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Björk Guðmundsdóttir manggung di Coachela Valley Music and Arts Festival, Indio, Kalifornia, Amerika Serikat tanggal 27 Apil 2007
Tahun Album
1977 Björk
1993 Debut
1995 Post
1996 Telegram
1997 Homogenic
2000 Selmasongs
2001 Vespertine
2004 Medúlla
2005 Drawing Restraint 9
2007 Volta
2011 Biophilia

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e [Bjork-Kapanlagi.com] (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
  2. a b c [Profil Bjork] (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
Nulis.jpg