Cesc Fabregas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Cesc Fabrages

Cesc Fabregas, ngaran lengkepna Francesc Fabregas Soler gumelar ping 4 Méi 1987 di Vilessoc de Mar, Spanyol.[1] Fabregas nya éta salah saurang pamaén bal profésional ti negara Spanyol.[1] Ayeuna anjeunna mangrupakeun salah sahiji pamaén ti tim Barcelona FC jeung maén dina posisi gelandang.[1] Salian ti éta, anjeunna ogé asup kana timnas Spanyol.[1]

Awal Karir[édit | sunting sumber]

Fabregas ngamimitian karir sepak bolana di Akademi sepak bola La masia, Barcelona.[2] Anjeunna saentragan jeung Pedro Rodriguez, Gerard Pique, jeung Lionel Messi. Dina usia nu masih ngora, Fabregas indit ka London sabada Arsene Wenger ningali bakatna, nu ahirna resmi dikotrak ping 11 Séptémber 2003.[2] Dina Usiana nu masih 16 taun, Fabregas masih kénéh cicing dina tim Reverse Team Arsenal.[2] Sabada samusim, anjeunna mulai dipercaya pikeun ngeusian posisi tengah Arsenal, sabab harita loba pamaén anu cidera.

Fabregas asup kana tim utama dina musim 2005 - 2006 ngagentikeun posisi Vieira, loba nu ragu ku kamampuan Fabregas pikeun ngagenti posisi Vieira sabagé kaptén, tapi ahirna Fabregas bisa ngabuktikeun yén anjeunna pamaén sapak bola nu hébat.[2] Nalika usia 20 taun, Louis Aragones ngageroan Fabregas pikeun ngalengkepan squad matador dina Piala Dunia 2006.[2]

Karir Junior[édit | sunting sumber]

  1. 1995–1997 : Mataro[1]
  2. 1997–2003 : Barcelona[1]
  3. 2003 : Arsenal[1]

Karir Senior[édit | sunting sumber]

  1. 2003–2011 : Arsenal[1]
  2. 2011–Ayeuna : Barcelona[1]

Karir Timnas[édit | sunting sumber]

  1. 2002–2003 : Spain U16[1]
  2. 2003–2004 : Spain U17[1]
  3. 2005 : Spain U20[1]
  4. 2004–2005 : Spain U21[1]
  5. 2006–Ayeuna : Spain[1]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n Biografi (diaksés 02-12-2011)
  2. a b c d e Karir (Diaksés 02-12-2011)


Nulis.jpg