Cheng Ho

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Cheng Ho
Patung Cheng Ho di Musieum Stadthuys di Kota Malaka, Malaysia.
Gumelar 1371
Yunnan, Cina
Maot 1433
Nami panggilan Basa Tionghoa: 馬三寶
Pagawéan Penjelajah ti Asia
Gelar Laksamana Sagara Jaladri
Agama Islam
Cheng Ho
Nama Tionghoa
Hanzi tradisional:
Hanzi saderhana:
nama alternatif
Hanzi tradisional: 馬三寶
Hanzi sederhana: 马三宝
Ngaran Basa Arab
Basa Arab: حاجي محمود شمس الدين
Rute palayaran ka-7 armada Cheng Ho. Gurat kandel: armada utama; gurat putus-putus: kamungkinan rute skuadron Hong Bao; gurat titik-titik: lalampahan 7 palaut Cina, kaasup Ma Huan, ti Calicut nepi ka Mekkah dina kapal pribumi. Kota-kota anu dikunjungan ku armada Cheng Ho atanapi skuadronna dina palayaran ka-7 atanapi nu saméméhna ditandaan beureum.

Cheng Ho (1371–1433; Tionghoa saderhana : 郑和; Tionghoa tradisional : 鄭和; pinyin: Zhèng Hé), atanapi Ma Sanbao (Tionghoa saderhana : 马三宝; Tionghoa tradisional : 馬三寶) atanapi Hajji Mahmud Syamsuddin (Basa Arab: حاجي محمود شمس الدين‎) nyaéta saurang palaut, penjelaja, duta, jeung laksamana armada Hui-Cina, anu mingpin palayaran ka Asia Tenggara, Asia Kidul, Wétan Tengah, Afrika Wétan, sarta Tanduk Afrika anu disebut Palayaran Zheng He atanapi Palayaran Cheng Ho ti 1405 nepi ka 1433.

Galeri[édit | sunting sumber]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Catetan suku jeung rujukan[édit | sunting sumber]

  • Deng, Gang (2005). Chinese Maritime Activities and Socioeconomic Development, c. 2100 BC - 1900 AD. Greenwood Press. ISBN 0-313-29212-4.
  • Dreyer, Edward L. (2006). Zheng He: China and the Oceans in the Early Ming, 1405–1433 (Library of World Biography Series). Longman. ISBN 0-321-08443-8.
  • Levathes, Louise (1997). When China Ruled the Seas: The Treasure Fleet of the Dragon Throne, 1405–1433. Oxford University Press, trade paperback. ISBN 0-19-511207-5.
  • Mills, J. V. G. (1970). Ying-yai Sheng-lan, The Overall Survey of the Ocean's Shores (1433), translated from the Chinese text edited by Feng Ch'eng Chun with introduction, notes and appendices by J. V. G. Mills. White Lotus Press. Reprinted 1970, 1997. ISBN 974-8496-78-3.
  • Ming-Yang, Dr Su. 2004 Seven Epic Voyages of Zheng He in Ming China (1405–1433)
  • Viviano, Frank (2005). "China's Great Armada." National Geographic, 208(1):28–53, July.
  • Joseph Kahn: China Has an Ancient Mariner to Tell You About. In The New York Times of 2005-7-20.
  • Newsletter, in Chinese, on academic research on the Zheng He voyages
  • Cummins, Joseph (2006). History's Great Untold Stories. Murdoch Books. ISBN 1-74045-808-7.
  • Shipping News: Zheng He's Sexcentenary - China Heritage Newsletter, June 2005, ISSN 1833-8461. Published by the China Heritage Project of The Australian National University.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Persondata
NAME Cheng Ho
ALTERNATIVE NAMES Zheng He, Ma Sanbao, Hajji Mahmud Syams
SHORT DESCRIPTION Penjelajah Cina
DATE OF BIRTH + 1371
PLACE OF BIRTH Propinsi Yunnan, Cina
DATE OF DEATH 1435
PLACE OF DEATH Nanjing


Replace this image male.svg