Cingcin Api Pasifik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Cingcin Api Pasifik

Cingcin Api Pasifik (basa Inggris: Ring of Fire) nyaéta wewengkon anu mindeng ngalaman lini sarta gunung bitu anu ngalingkung cekungan Samudra Pasifik. Wewengkon ieu ngawangun bentuk nu kawas talapok kuda sarta ngawengku wewengkon sapanjang 40.000 km. Wewengkon ieu ogé mindeng disebut minangka beubeur lini Pasifik.

Kira-kira 90% ti lini anu lumangsung di bumi sarta 81% ti lini pangrongkahna lumangsung di sapanjang cingcing api . Wewengkon lini saterusna (5–6% ti sakumna lini sarta 17% ti lini pangrongkahna ) nyaéta beubeur Alpide anu ngampar ti pulo Jawa ka pulo Sumatra, Himalaya, Méditerania nepi ka ka Atlantika. Saterusna nyaéta Mid-atlantic Ridge. [1] [2].


Wewengkon wengkuan[édit | sunting sumber]

Sawatara daratan sarta lautan anu nyieun beubeur api Pasifik (ti arah barat daya, lalawanan arah jeung jarum jam):

Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg