Cupang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lauk Cupang
Cupang Half Moon
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Actinopterygii
Order: Perciformes
Family: Osphronemidae
Genus: Osphronemus
Species: Betta Sp.

Lauk Cupang (Betta sp.) nya éta salasahiji jenis lauk nu hirup dina rawa nu habitat asalna ti sababaraha nagara di Asia Tenggara di antarana Indonesia, Thailand, Malaysia, jeung Vietnam. [1] Lauk ieu miboga bentuk jeung karakter anu agrésif pikeun ngajaga tempat kakuasaanna. [1]Umumna lauk cupang dibagi kana tilu jenis, nya éta cupang hias, cupang adu, jeung cupang liar.[1]

Cupang Hias[édit | sunting sumber]

Lauk cupang, salian katélah ku karakterna nu agrésif, ogé ku kaéndahan buntut,jeung siripna. Tina rupa-rupa buntutna, cupang hias di bagi kana tilu rupa nya éta:

  1. Cupang Plakat: Cupang hias anu buntutna pondok. Cupang ieu asalna ti nagara Thailand. Kaéndahan cupang plakat katingali tina rupa siripna, sareng ka éndahan sisikna. [2]
  2. Cupang Half moon: Cupang jenis ieu ngagaduhan buntut, sareng sirip anu lebar tur simetris, nyaruaan rupa bulan satengah. Cupang half moon mimiti dibudiayakeun di Amérika serikat ku Peter Goettner taun 1982. [1]
  3. Cupang Serit / Cupang Crown Tail: Cupang Crown Tail atawa nu osok di sebat Cupang Serit nya éta cupang asli Indonésia. [2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg