Dahlan Iskan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Prof. Dr.(H.C.) Dahlan Iskan
Menteri Badan Usaha Milik Negara Indonesia ka-6
Incumbent
Awal jabatan
19 Oktober 2011
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Saméméhna Mustafa Abubakar
Dirut PLN
Masa jabatan
23 Desember 2009 – 19 Oktober 2011
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Saméméhna Fahmi Mochtar
Sangguesna Nur Pamudji
Katerangan lian
Gumelar 17 Agustus 1951 (1951-08-17) (yuswa 63)
Indonésia Magetan, Jawa Timur, Indonesia
Pameget/istri Nafsiah Sabri
Ageman Islam

Prof. Dr.(H.C.) Dahlan Iskan (gumelar di Magetan, Jawa Timur, 17 Agustus 1951; yuswa 63 taun), nyaéta CEO koran Jawa Pos jeung Jawa Pos Group, nu markasna di Surabaya. Anjeuna ogé Direktur Utama PLN ti 23 Désémber 2009.[1] Dina kaping 19 Oktober 2011, patali jeung ayana reshuffle Kabinet Indonesia Bersatu II, Dahlan Iskan diangkat minangka Menteri Negara Badan Usaha Milik Negara ngaganti Mustafa Abubakar.[2]

Karier[édit | sunting sumber]

Awal karier[édit | sunting sumber]

Karir Dahlan Iskan dimimitian minangka calon reporter koran leutik di Samarinda, Kalimantan Timur taun 1975. Taun 1976, anjeuna jadi wartawan majalah Tempo. Ti taun 1982, Dahlan Iskan mingpin koran Jawa Pos tepikeun ka kiwari.

Jawa Pos[édit | sunting sumber]

Dahlan Iskan nya éta hiji sosok nu ngajadikeun Jawa Pos nu harita ampir ancur kalayan oplah 6.000 ékslempar, dina mangsa 5 taun hasil jadi koran nu oplahna 300.000 éksemplar. Lima taun satuluyna kawangun Jawa Pos News Network (JPNN), salah sahiji jaringan koran panggedéna di In[[Gambar:[[Gambar:Conto.Gambar:Conto.jpgjpg]]]]donésia nu mibanda 134 koran, tabloid, katut majalah[3], sarta 40 jaringan percetakan di Indonésia. Dina taun 1997 anjeuna hasil ngadegkeun Graha Pena, salah sahiji gedong jangkung di Surabaya, nu satuluna dijieun ogé gedong nu sarua di Jakarta. Dina taun 2002, anjeuna ngadegkeun stasion televisi lokal JTV di Surabaya, nu diluyuykeun ku Batam TV di Batam katut Riau TV di Pekanbaru.

Fangbian Iskan Corporindo (FIC)[édit | sunting sumber]

Ti munggaran taun 2009, Dahlan jadi Komisaris PT Fangbian Iskan Corporindo (FIC) nu bakal ngawangun Sambungan Komunikasi Kabel Laut (SKKL). Ieu SKKL bakal ngahubungkeun Surabaya di Indonesia jeung Hong Kong, kalyan panjang serat optik 4.300 kilométer.

Perusahaaan Listrik Negara (PLN)[édit | sunting sumber]

Ti ahir 2009, Dahlan diangkat jadi diréktur utama PLN ngaganti Fahmi Mochtar nu dikritik kusabab salila mingpin PLN, loba kajadian pareum listrik di daérah Jakarta. [4][1] Ti saprak mingpin PLN, Dahlan nyieun sababaraha torobosan diantarana bébas reup bray sa-Indonésia dina mangsa 6 bulan katut gerakan sapoé sayuta sambungan. Dahlan ogé boga rencana ngawangun PLTS di 100 pulo dina taun 2011. Saméméhna, taun 2010 PLN geus hasil ngawangun PLTS di 5 pulo di Indonésia bagéan wétan nyaéta Pulo Banda, Bunakén Manado, Derawan Kalimantan Timur, Wakatobi Sulawesi Tenggara, katut Citrawangan.

Menteri Badan Usaha Milik Negara (Menteri BUMN)[édit | sunting sumber]

Dina tanggal 17 Oktober 2011, Dahlan Iskan ditunjuk minangka gaganti Menteri BUMN nu teu damang. Dahlan nga;aksanakeun sababaraha program nu bakal dijalankeun nalika ngokolakeun BUMN. Program utamana nyaéta restrukturisasi aset jeung downsizing (dikurangananan jumlah) badan usaha. Ihwal restrukturisasi masih nunggu persetujuan Menteri Keuangan.[5]

Kahirupan pribadi[édit | sunting sumber]

Dahlan Iskan digedékeun dina lingkungan padésaan kalayan kondisi serba kakurangan. Kolotna henteu apal iraha Dahlan gumelar. Dahlan ahirna milih tanggal 17 Agustus kalayan alesan gampang diinget sabab marengan paringetan kamerdikaan Republik Indonesia.[6]

Dahlan Iskan kungsi nulis buku nu judulna Ganti Hati taun 2008. Ieu buku eusina ngeunaan pangalaman Dahlan Iskan nalika operasi cangkok haté di Cina.[7]

Lian ti mingpin Grup Jawa Pos, Dahlan ogé jadi présiden direktur dua pausahaan pembangkit listrik swasta: PT Cahaya Fajar Kaltim di Kalimantan Timur katut PT Prima Electric Power di Surabaya.[1]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]