Democritus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Democritus

Democritu lahir di Thrace, Yunani kalér.[1] Anjeunna ngalakukeun lalampahan anu kalintang lega, eung anjeunna diajar ti guruna, Leucippus, anu sakumna dijieun tina partikel-partikel leutik.[1] Anjeunnga nguraikeun ide-ide Leucippus jeung ngajukeun téori atom anu neeskeun yén alam semesta téh kawangun ku dua élémén anu miah, anu disebut atom jeung kakosongan.[1] Jumlah anu tanwates atom abadi jeung sababna béda nu hiji jeung séjénna ngan saukur dina wangun, susunan, jeung gedéna, obah dina rohangan anu tanwates.[1]

Dina téologi Democritus, disababkeun kapercayaan popular ti para déwa pikeun kahayang pikeun ngajelaskeun hal-hal anu luar biasa (gelap atawa lini) kana awak manusa super.[1]

Democritus nyaéta saurang ahli filsuf anu asup kana madhab atomeisme.[2] Democritus ngamekarkeun pamikiran ngeunaan atom nu antukna justru pamikiran Democritus leuwih dipikawanoh dina sajarah falsafah.[2] Salian minangka filsus, Democritus ogé dipikawanoh ngawasa réa kaahlian.[2] Ngan hanjakal, karya-karya Democditus euweuh anu kasimpen.[2] Democritus nulis ngeunaan élmu alam, astronomi, matématika, sastra, épistimologi, jeung étika.[2] Aya kira-kira 300 kutipan ngeunaan pamikiran Democritus dina sumber-sumber kuno.[2] Lolobana éta kutian-kutipan téh eusina ngeunaan étika.[2]


Sumber[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e (id)Kumpulan Ilmuwan dari 500 thn sebelum(diakses tanggal 10 November 2011)
  2. a b c d e f g (id)Tugas Sejarah Fisika (diakses tanggal 10 November 2011)
Nulis.jpg