Divisi Sylhet

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Divisi Sylhet
Sylhet Raya
Divisi
Kebon entéh di Srimongol
Kebon entéh di Srimongol
Lokasi Divisi Sylhet di Bangladés
Lokasi Divisi Sylhet di Bangladés
Koordinat: 24°30′N 91°40′E / 24.500°N 91.667°E / 24.500; 91.667Koordinat: 24°30′N 91°40′E / 24.500°N 91.667°E / 24.500; 91.667
Nagara Bandéra Bangladés Bangladés
Aréa
 • Total 12,595.95 km2 (4,863.32 sq mi)
Populasi (Sénsus 2011)
 • Total 9.807.000
 • Dénsitas 780/km2 (2,000/sq mi)
Time zone BST (UTC+6)

Divisi Sylhet (Basa Benggala: সিলেট বিভাগ, Sileṭ Bibhag), atanapi Sylhet Raya, Wewengkon Sylhet,[1] nyaéta salah sahiji divisi di [[Bangladés. Divisi ieu wawatesan jeung Nagara Bagian Meghalaya (India) di kalér, Nagara Bagian Tripura (India) di kidul, Nagara Bagian Assam (India) di wétan, Divisi Dhaka kulon, sarta jeung Divisi Chittagong di kidul-kulon.

Distrik[édit | sunting sumber]

Distrik Ibu Kota Aréa (km²) Populasi
(Sénsus 1991)
Populasi
(Sénsus 2001)
Populasi
(Sénsus 2011)
(hasil
saheulaan)
Distrik Habiganj Habiganj 2.636,58 1.526.609 1.757.665 2.059.000
Distrik Maulvi Bazar Maulvi Bazar 2.799,39 1.376.566 1.612.374 1.902.000
Distrik Sunamganj Sunamganj 3.669,58 1.708.563 2.013.738 2.443.000
Distrik Sylhet Sylhet 3.490,40 2.153.301 2.555.566 3.404.000

Rujukan jeung sumber[édit | sunting sumber]

  1. Greater Sylhet Region CIMMYT. Dicutat 26 Maret 2009.
  • Badan Statistik Bangladés

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]