Elba

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Maneuhna Elba di Italia

Elba nyaéta salasahiji pulo di Toscana, Italia, 20 km ti kota Grosseto. Pulo ieu mangrupakeun pulo panggedéna di Semenanjung Toscana, sarta mangrupakeun pulo panggedéna katilu di Italia. Elba jeung pulo lianna di semenanjung eta (Pianosa, Capraia, Montecristo, Giglio jeung Giannutri) ditangytayungan di Taman Nasional Semenanjung Toscana.

Pulo ieu dibagi jadi dalapan komun: kota ibu kota Portoferraio, Campo nell'Elba, Capoliveri, Marciana, Marciana Marina, Porto Azzurro, Rio Marina jeung Rio nell'Elba.

Kaisar Perancis Napoleon Bonaparte dipiceun ka Elba nalika dilengserkeun (munggaran), nginspirasian sabaet palindrom nu kasohor: "Able was I ere I saw Elba."

Kiwari Elba kasohor ku anggurna.