Fernão de Magalhães

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Fernão de Magalhães
Gumelar Fernão de Magalhães
1480
Sabrosa, Karajaan Portugal
Maot April 27, 1521 (yuswa 40–41)
Mactan, Cebu, Pilipina
Kabangsaan Portugis
Kawanoh salaku/lantaran Mingpin penjelajahan ngurilingan dunya
Tanda tangan

Fernão de Magalhães (IPA: [fɨɾˈnɐ̃w ðɨ mɐɣɐˈʎɐ̃jʃ]; basa Spanyol: Fernando de Magallanes, IPA: [ferˈnando ðe maɣaˈʎanes]; Basa Inggris: Ferdinand Magellan; +1480 – 27 April 1521) nyaéta saurang penjelajah Portugis. Anejeunna gumelar di Sabrosa, di Portugal bagian kalér, sarta ngabdi ka Carlos I ti Spanyol dina pamilarian rute ka kulon ka "Kapuloan Rempah-Rempah" (ayeuna Kapuloan Maluku di Indonésia).

Penjelajahan Magalhães dina 1519–1522 mangrupa penjelajahan kahiji anu ngurilingan Marcapada, sanajan anjeunna sorangan heunteun ngaréngsékeun sadaya palayaranna, ditelasan dina Patempuran Mactan di Pilipina.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan jeung catetan suku[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca



Persondata
NAME Magellan, Ferdinand
ALTERNATIVE NAMES Magalhães, Fernão de; Magallanes, Fernando de
SHORT DESCRIPTION Penjelajah laut
DATE OF BIRTH Usum Semi 1480
PLACE OF BIRTH Sabrosa, Portugal
DATE OF DEATH 27 April 1521
PLACE OF DEATH Pulo Mactan, Cebu, Piliipna


Nulis.jpg