Fernão de Magalhães

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Fernão de Magalhães
Gumelar Fernão de Magalhães
1480
Sabrosa, Karajaan Portugal
Maot April 27, 1521 (yuswa 40–41)
Mactan, Cebu, Pilipina
Kabangsaan Portugis
Kawanoh salaku/lantaran Mingpin penjelajahan ngurilingan dunya
Tanda tangan

Fernão de Magalhães (IPA: [fɨɾˈnɐ̃w ðɨ mɐɣɐˈʎɐ̃jʃ]; basa Spanyol: Fernando de Magallanes, IPA: [ferˈnando ðe maɣaˈʎanes]; Basa Inggris: Ferdinand Magellan; +1480 – 27 April 1521) nyaéta saurang penjelajah Portugis. Anejeunna gumelar di Sabrosa, di Portugal bagian kalér, sarta ngabdi ka Carlos I ti Spanyol dina pamilarian rute ka kulon ka "Kapuloan Rempah-Rempah" (ayeuna Kapuloan Maluku di Indonésia).

Penjelajahan Magalhães dina 1519–1522 mangrupa penjelajahan kahiji anu ngurilingan Marcapada, sanajan anjeunna sorangan heunteun ngaréngsékeun sadaya palayaranna, ditelasan dina Patempuran Mactan di Pilipina.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan jeung catetan suku[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg



Persondata
NAME Magellan, Ferdinand
ALTERNATIVE NAMES Magalhães, Fernão de; Magallanes, Fernando de
SHORT DESCRIPTION Penjelajah laut
DATE OF BIRTH Usum Semi 1480
PLACE OF BIRTH Sabrosa, Portugal
DATE OF DEATH 27 April 1521
PLACE OF DEATH Pulo Mactan, Cebu, Piliipna