Gedang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gedang katingal ti handap

Gedang nyaéta ngaran bungbuahan.[1] Pucukna didahar atah-atah jeung Jambu médé, dijieun lalab atawa dijieun buntil. [1] Buahna nu ngora kénéh diseupan atawa dijieun rujak.[2]. Daun gedang dipercaya bisa ngalancarkeun sékrési hamperu jeung nyageurkeun muring anu nahun. Cai kulubanana mun diinum bisa nyageurkeun ginjal. Sanajan rasana daun gedang téh pait, tapi urang Sunda réa anu mikalandep. Buahna anu asak diidangkeun minangka bungbuahan, atawa sok didagangkeun ku tukang buah dingin.[1]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c Ajip Rosidi, spk. (2000) Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia, dan Budaya (termasuk Budaya Betawi dan Cirebon). Jakarta: Pustaka Jaya.
  2. Hesti, spk. (2000) Rujak Gedang. Jakarta: Penerbit anu.
Nulis.jpg