Graham Coxon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Graham Coxon dina Cambridge Folk Festival 2007

Graham Leslie Coxon atawa anu kasohor Graham Coxon nya éta penyanyi, penulis lagu, musisi (personil grup musik blur), jeung pelukis asal Inggris[1]. Graham Coxon gumelar di Rumah Sakit milter Rinteln, Jerman tanggal 12 Maret 1969 ti pasangan Bob jeung Pauline Coxon[2]. Coxon di Jerman salila 5 taun, terus pindah ka Derbyshire, Inggris[2]. Sabada 3 taun di Derbyshire, Coxon jeung kulawargana pindah ka Colchester[2].

Graham Coxon kuliah di Goldsmith College of London, dina mangsa ieu, Coxon papanggih jeung Alex James tuluy nyieun grup seni anu dingaranan Nichtkunst[1][2]. Graham Coxon papanggih jeung Damon Albarn deui anu keurseus musik di Goldsmith[2]. Graham sok ngadatangan solo konsérna Damon[2]. Graham jadi gitaris dina hiji grup musik sirkus (Damon, Dave, Eddie Deedigan jeung Dave Brolan)[2]. Nalika Eddie jeung Dave kaluar, Graham ngajakan Alex pikeun jadi bassis, tuluy ieu grup diganti ngaranna jadi Seymour (an diganti jadi blur) [2][1].

Taun 2002, Coxon kaluar ti blur alatan konflik internal para personilna, tapi dina taun 2009, Blur ngayakeun konsér reuni[1]. Noel Gallagher, gitaris Oasis nyebutkeun yén Graham Coxon téh nya éta gitaris nu miboga bakat anu hadé dina generasina[1]. Graham Coxon ogé gues ngarilis sababaraha album solo, diantarana: The Sky is too High (2998), The Golden D followed (2000), Crow Sit On Blood Tree (2001), The Kiss Of Morning (2002), Love Travels At Illegal Speeds (2006), jeung The Spinning Top (2009)[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e (en)[Bio-Graham Coxon] (diaksés tanggal 21 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h i (en)[Biografi Graham Coxon] (diaksés tanggal 21 Nopémber 2011)
Nulis.jpg