Hamid Karzai

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hamid Karzai
حامد کرزي
Présidén Apganistan
Masa jabatan
22 Désémber 2001 – Ayeuna
Wakil Presiden Ahmad Zia Massoud jeung Karim Khalili
Saméméhna Burhanuddin Rabbani
Sangguesna Keur Ngajabat
Katerangan lian
Gumelar 24 Désémber 1957 (1957-12-24) (yuswa 56)
Kandahar, Afganistan
Partéy pulitik Indepénden
Pameget/istri Zeenat Karzai
Ageman Muslim Suni

Hamid Karzai (Pashto: حامد کرزي) (gumelar 24 Désémber 1957; yuswa 56 taun) nya éta Présidén Apganistan ti 7 Désémber 2004). Sanggeus pamaréntahan Taliban labuh, anjeunna janten dominan pisan dina pulitik Apganistan. Ti Désémber 2001, Hamid Karzai ngajabat Pupuhu Pamaréntahan Transisi jeung Présidén samentawis (interim) ti 2002. Anjeunna kahiji kalina kapilih sacara démokratis langkung pamilu présidén 7 Désémber 2004.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Alamat Kontak[édit | sunting sumber]

Hamid Karzai
Gul Khana Palace
Presidential Palace
Kabul
Afghanistan

Saméméhna
Euwweuh - Émirat Apganistan
Pupuhu Pamaréntahan Transisi Apganistan
Désémber 2001 –Désémber 2004
Sanggeusna
Euweuh - Républik Islam
Saméméhna
Burhanuddin Rabbani
Présidén Apganistan
2004 –-
Sanggeusna
Tacan aya


Replace this image male.svg