Lumba-lumba

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lumba-lumba
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Mammalia
Order: Cetacea
Suborder: Odontoceti
Family: Delphinidae
Genera

Tempo Artikel di handap.


Lumba-lumba, mamalia cai anu teu asing pikeun urang, sosok lauk anu ngalambangkeun persahabatan sarta sosokna anu soméah, lucu sarta imut nyieun manusa gancang akrab sarta mikaresep mamalia anu ieu.[1] “Lumba-lumba ogé nya éta makhluk pohara calakan kalayan kapribadian individu, otonomi, sarta kahirupan batin. Maranéhanana pohara rentan ka sarta trauma psikologis.”, ceuk Lori ngécéskeun. Cacakan kitu, hubungan anu alus antara lumba-lumba sarta manusa ogé bisa ngajadikeun sato laut éta cageur kalayan gancang. Ku kituna, manusa kudu nyaho tabéat lumba-lumba sabot maranéhanana aya di alam liar. Lori ogé nambahan, sacara signifikan, loba otak lumba-lumba modern leuwih badag batan otak urang sorangan. Ciri-ciri anatomi otak maranéhanana némbongkeun karumitan kacerdasan.[2]

Lumba-lumba loba dimangpaatkeun ku sagala rupa pihak, kawas militer AS anu kungsi ngalakonan percobaan ka lumba-lumba pikeun misi Spionase. Lumba-lumba ngabogaan pangabisa unik anu saéstuna lamun urang minangka manusa jeli bisa néwak maksud ti parobahan laku-lampah lumba-lumba kasebut.[1] Lumba-lumba ngabogaan pangabisa anu unik, Pangabisa unikna éta diantara, resep nulungan manusa anu pareng kasasar atawa palid ka tengah laut (biasana lumba-lumba nulungan sarta ngabingbing nyampe ka darat), sajaba ti éta bisa ogé nyaho iraha musibah lini baris lumangsung.[1]





Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c (id)[1](diakses kaping 26 november 2011)
  2. (id)[2]](diakses kaping 28 november 2011)


Nulis.jpg