Orgasme

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Orgasme (ti basa Yunani: οργασμός orgasmós, ti orgán - "to swell", "be lustful"), mangrupakeun kaayaan puncak kanikmatan sacara fisik, psikologi atawa émosi hasil rangsang séksual (umumna dina prosés sanggama) anu kadang-kadang dibarengan réaksi fisiologis saperti lamun lalaki nepi kanu kaluar mani (pejuh), sedengkeun jang pihak awéwé cirina heunceut karasa enyut-enyutan saawak-awak.

Lalaki jeung awéwé bisa ngalaman orgasme, tapi réspon pastina bisa béda-béda gumantung kana jenis kelamin jeung pangalaman seksualna sorangan. Bisa disebutkeun ogé yén orgasme téh tahap katilu ti opat tahap siklus tanggapan seksual manusa, nu kiwari mangrupa modél nu bisa ditarima tina prosés fisiologis rangsang séksual. Orok lima bulan waé bisa ngalaman orgasme, numutkeun risét Alfred Kinsey. [1] Lamun ceuk basa sunda kasar orgasme teh hartina bucat.


Nulis.jpg