Pajangjian Trianon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panandatanganan pajangjian dina 4 Juni 1920.

Pajangjian Trianon nyaéta pajangjian karapihan sanggeus réngséna Perang Dunya I, antara Sakutu Perang Dunia I jeung Hungaria, nu dianggap salaku panerus Austria-Hungaria.[1][2][3][4] Pajangjian ieu ngomongkeun ngeunaan wates Hungaria. Hungaria ngaleupaskeun kira-kira 2/3 wewengkonna jeung 2/3 populasina.[5][6] Nagara nu utamina diuntungkeun nyaéta Romania, Cékoslowakia, jeung Karajaan Sérbia, Kroasia, jeung Slovénia. Pajangjian ieu ditandatanganan dina 4 Juni 1920 di Versailles, Perancis.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Craig, G.A. (1966). Europe since 1914, Holt, Rinehart and Winston, New York.
  2. Grenville, J.A.S. (1974). The Major International Treaties 1914-1973. A history and guides with texts, Methnen London.
  3. Lichtheim, G. (1974). Europe in the Twentieth Century, Praeger, New York.
  4. Text of the Treaty
  5. Macartney, C.A. (1937). Hungary and her successors - The Treaty of Trianon and Its Consequences 1919-1937, Oxford University Press.
  6. "East on the Danube: Hungary's Tragic Century". The New York Times. 9 Agustus 2003. Diakses pada 15 Maret 2008. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Hourglass drawing.svg