Pajangjian Turkmenchay

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Wates Iran kalér-kulon saméméh jeung sanggeus pajangjian.
Upacara panandatanganan

Pajangjian Turkmenchay (Basa Rusia: Туркманчайский договор, basa Pérsia: عهدنامه ترکمنچای) nyaéta hiji pajangjian nu dirundingkeun di Turkmenchay nu nyieunan Dinasti Qajar (ayeuna Iran) ngakuan kakawasaan Rusia kana Kakhanan Erivan, Kakhanan Nakhchivan, sarta sésa Kakhanan Talysh, nyieun Walungan Aras salaku watesna, saméméh éléhna Qajar dina 1828 dina ahir Perang Rusia-Pérsia 1826-1828.

Pajangjian ieu ditandatanganan dina 21 Pébruari 1828 ku Abbas Mirza, putra mahkota, sareng Allah-Yar Khan Asaf al-Daula, kanselir Fath Ali Shah ti pihak Pérsia, sarta Jéndral Ivan Paskievich salaku wakil pihak Kakaisaran Rusia.

Catetan[édit | sunting sumber]

Sumber[édit | sunting sumber]

  • H. Pir Nia, Abbas Eghbal Ashtiani, B. Agheli. History of Persia. Tehran, 2002. p. 673-686. ISBN 964-6895-16-6

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Pajangjian-stub