Panic! at the Disco

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
PATD konsér di Big Fucking Day, California, Amerika Serikat taun 2006

Panic! at the Disco atawa sering disingkat PATD nya éta grup musik anu dibentuk di Las Vegas, Nevada, Amerika Serikat taun 2004[1]. Personil PATD ayeuna nya éta Spencer Smith (drum) jeung Brendon Urie (vokal, gitar, piano)[1]. Awalna, Ryan Ross (gitar) jeung Spencer Smith (drum) anu geus akrab tileuleutik kénéh boga rencana pikeun nyieun grup musik, terus maranéhna ngajak Brent Wilson[1]. Ieu grup musik dibéré ngaran Summer League[1]. Sanggeus sababaraha kali ganti formasi, ieu grup ahirna dingaranan Panic! at the Disco kalayan formasi Brendon, Ryan, Spencer, jeung Brent[1]. Bulan Méi 2006, Brent kaluar terus digantikeun ku Jon Walker[1]. Taun 2009, Ryan jeung Jon kaluar ti PATD, ti harita personil PATD jadi ngan duaan[1].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Album pertama PATD nya éta A FEVER YOU CAN'T SWEAT OUT (label rekaman:Decaydance Records) anu dilélér dua platinum album[2][1]. Taun 2008, PATD ngarilis album PRETTY ODD (label rekaman:Decaydance Records)[2]. Ieu album jadi jawara tangga lagu di Australia, sedengkeun di Amerika mah kadua[1]. Album katiluna dirilis taun 2011 ayeuna, kalayan judul VICES & VIRTUES (label rekaman:Decaydance Records)[2]. Ieu album nunjukkeun éksisténsi PATD najan ngan nyésa 2 personil deui[1].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j [Panic! at the Disco-Kapanlagi.com] (diaksés tanggal 4 Nopémber 2011)
  2. a b c [PATD's Discography](diaksés tanggal 4 Nopémber 2011)
Nulis.jpg