Paramore

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Konér Paramore di Vans Warped Tour, Camden, New Jersey, Amerika taun 2007 (ti kénca ka katuhu: Zac Farro (ex-drum), Hayley Williams (vocalis), jeung Jeremy Davis (bass)

Paramore nya éta grup musik rock asal Amerika Serikat anu dibentuk taun 1994 di Franklin, Tennessee, Amerika[1][2]. Paramore dibentuk ku Hayley Nichole Williams dina vokal jeung keyboard, Josh Farro] dina gitar jeung vokal, Jason Clarke dina bass, Zac Farro dina drum sarta Taylor York (gitar ritem)[1][2]. Sanggeus sababaaha kali bongkar pasang personil, ahirna personil Paramore nu ayeuna nya éta Hayley Nichole Williams, Taylor Yorke, jeung Jeremy Davis[1]. Ngaran Paramore sorangan cenah dicokot tina ngaran Indungna Jason Clarke[1].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Tisaprak dibentuk, Paramore geus ngarilis tilu album studio diantarana ALL WE KNOW IS FALLINGh, RIOT!, jeung BRAND NEW EYES[1]. Album All We Know is Falling dirilis tanggal 26 Juli 2005 anu direkam salila 3 minggu[2]. ALbum kaduana, Riot! dirilis tanggal 12 Juni 2007, ieu album asup ka peringkat 20 dina Billboard terus kajual leuwih ti 44.000 di Amerika[2]. Lian ti éta, Paramore meunangkeun platinum di Amerika sarta Gold Platinum di Inggris jeung Irlandia[1]. Album Brand New Eyes dirilis tanggal 28 Séptémber 2009[2]. Ieu album meunang sértipikat emas di Austrailia, Brazil, Kanada, Irlandia, Jepang, Selandia Baru, Inggris jeung Amerika[2]. Paramore ogé kungsi ngarilis lagu pikeun pilem Twilight anu judulna Decode jeung I caught Myself[2]

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f [Paramore-Kapanlagi.com] (diaksés tanggal 9 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g (en)[Paramore-Lastfm.com] (diaksés tanggal 9 Nopémber 2011)
Nulis.jpg