Paus Fransiskus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Fransiskus
Pope Francis in March 2013.jpg
Paus Fransiskus, Maret 2013
Kapausan diawitan 13 Maret 2013
Saméméhna Benediktus XVI
Panugasan
Panahbisan 13 Désémber 1969
oleh Ramón José Castellano
Konsékrasi 27 Juni 1992
oleh Antonio Quarracino
Janten Kardinal 21 Pébruari 2001
Biodata
Nami lahir Jorge Mario Bergoglio
Gumelar 17 Désémber 1936 (1936-12-17) (yuswa 77)
Buenos Aires, Argéntina
Kawarganagaraan Argéntina (jeung Vatikan)
Dénominasi Katolik Roma
Padumukan Vatikan
Posisi saméméhna
Motto Miserando atque eligendo
("Nu teu katingal nanging dipilih" —1 Korintus 1:28)
Lambang

Fransiskus (Latin: Papa Franciscus atanapi Basa Itali: Papa Francesco; gumelar kalawan nami Jorge Mario Bergoglio di Buenos Aires, Argéntina, 17 Désémber 1936; yuswa 77 taun) nyaéta Paus ka-266[1]. Ku kituna, anjeunna téh pamingpin Garéja Katolik Roma sakaligus pupuhu nagara ti Nagara Kota Vatikan. Saprak 1998 nepi ka kapilih minangka Paus dina Konklaf Kapausan 2013 dinten kadua, 13 Maret 2013[2], anjeunna mangrupa Uskup Agung Buenos Aires, Argéntina; jeung diangkat salaku Kardinal dina taun 2001 ku Paus Yohanes Paulus II. Paus Fransiskus tiasa nyarios dina basa Spanyol, Italia, jeung Jérman sacara fasih.[3]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Saméméhna
Paus Benediktus XVI
Paus
saprak 13 Maret 2013
Sanggeusna
keur mangku

Citakan:Paus-stub