Pim-pom Pilem

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Barudak keur ulin pim-pom-pilem

Pim-pom pilem nya éta kawih kaulinan anu tujuanana pikeun ngundi.[1]Biasana aya pamingpinna ti salasaurang barudak (dipilih anu panggedéna), cara maénna pamingpin ngeupeulkeun leungeun anu kénca tuluy dikatengahkeun.[1]Barudak séjénna anu ngarariung nurutan, ngeupeulkeun leungeun katuhuna tuluy dikateungahkeun tuluy pamingpinna ninggangan keupeulan barudak ku leungeun katuhuna bari ngawih.[1]Lamun ngawih pamingpinna nepi kana "tiguling", ninggangan eureun.[1]Budak nu katinggang leungeunna meunang undian.[1]Rakitanana kieu :

Pim-pom pilem jabésé
Sédan beureum ti Jogja
Batu ngampur dikempis
Pisang cau karonéng
Néngtét bujal di gunung
Nungtun sapi keur depa
Parahuna tiguling.[1][2]



Arjuna Wayang.jpg


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f Hidayat, Rachmat Taufiq, spk.2005.Peperenian Urang Sunda.Bandung:Kiblat
  2. Kawih kaulinan barudak](diakses tanggal 03 Mei 2011)