Sél

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
Wiktionary-logo-en.png
Tempo sél dina Wiktionary, kamus bébas.

Sél nyaeta hiji unit tunggal atawa kompartemén, nu ditutup ku wawates, pinding atawa mémbran. Minangka hiji istilah, sél geus jadi métafor ilahar pikeun blok wangunan nu ngawangun struktur nu leuwih gedé.

"Sél" bisa nujul kana:

Dina téhnologi[édit | sunting sumber]

Dina wangunan[édit | sunting sumber]

  • Sél bui, rohangan nu dipake keur nahan jalma dina bui
  • Rohangan dina biara nu dicicingan ku biarawan jeung nun

Dina seni[édit | sunting sumber]

  • Cell (music), a rhythmic, melodic, motivic, or intervallic group, set, or figure

Dina pangperangan[édit | sunting sumber]

  • Covert cell, a method for organizing undercover or unconventional fighters

Dina ageman, kapercayaan, jeung spiritualitas[édit | sunting sumber]

  • Cell, a group of perhaps between 4 and 20 people, that composes part of a whole (generally a church), where participants meet to share their lives and explore their faith at a different or deeper level than possible in the context of a larger meeting
  • A minor monastery, subordinate to a larger "mother house" (e.g., Dover Priory to Christchurch Canterbury, or Jarrow Priory to Durham Cathedral)