Scandic Hotels

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Scandic Plaza, Umeå

Scandic nyaeta hiji ngaran keur jaringan hotel nu gede di nagara-nagara Nordik kalayan jumlah-jamleh hotelna leuwih ti 139 boh nu geus oprasi atawa nu keur dijieun keneh.

Sajarah[édit | sunting sumber]

  • 1963 Sajarah Scandic dimimitian ku konsep Motor Village nu inovatif kalayan ngaran Esso Motor Hotel di sisi jalan di Närke tengah-tengah Swedia.
  • 1966 Hotel kadua dibuka di basisir kulon Swedia nyaeta di Mölndal deukeuteun Gothenburg.
  • 1972 Pausahaan ngalegaan ambahan ka Norwegia jeung Denmark.
  • 1973 Jaringan hotel taun ieu mangrupakeun nu panggedena sa-Swedia.
  • 1983 Jaringan hotel dijual ka konsorsium Swedia kalayan Ratos minangka nu ngabogaan bagean.
  • 1984 Pausahaan jeung hotelna genti ngaran jadi Scandic Hotels.
  • 1985 Ratos jadi pamilik tunggal Scandic Hotels AB.
  • 1986 Hotel munggaran saluareun Skandinavia dibuka di Koblenz, Jerman.
  • 1991 Krisis Kuwait meupeuh bisnis hotel ieu.
  • 1992 Pausahaan narima manajemen anyar nu hasil ngadalikeunnana kaluar tina krisis.
  • 1994 Visi "Scandic Anyar" diwanohkeun kalayan fokus kana ajen jeung ngahijina ajen.
  • 1996 Scandic meunangkeun bisnis hotel Swedia, Reso Hotels.

Saham Scandic kadaptar di Stockholm Stock Exchange 17 Desember.

  • 1997 Scandic nanda tangan sapuluh perjangjian hotel anyar salila kuarter munggaran, kalolobaanana di Norwegia.
  • 1998 Scandic meunangkeun Arctia, jaringan hotel panggedena katilu di Finlandia, nu dihijikeun jeung Scandic Hotels jadi jaringan panggedena munggaran di Nordik.
  • 1999 17 hotel deui beunang, 4 diantarana di Estonia.
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
  • 2000 Scandic acquires Provobis Hotels with 16 city hotels in Sweden.
  • 2001 Scandic is acquired by the London-based Hilton Group Plc for £620.2 and pulls out of the Stockholm Stock Exchange. Scandic is successfully integrated into the Hilton family.
  • 2002 Logo Scandic dimoderenkeun.
  • 2004 Label eco keur sakabeh Scandics di Swedia rengse.
  • 2007 Scandic is acquired by Swedish private equity company EQT and Accent. A new era of expansion starts.

Ecological sustainability[édit | sunting sumber]


Scandic's work for ecologically sustainable society started in 1994. Since then, more than 10,000 employees have received ecological sustainability education and more than 10,000 environmental rooms have been built. In 2001 the breakfasts at all Swedish Scandics received the KRAV ecological product certificate, and by 2004 all Swedish hotels had earned the Swan ecolabel. Scandic has received several national and international awards for its environmental efforts.


S:t Julian Disability Award S:t Julian – Stockholms Stad Feb 06
Glassbjörnen Environmental Award GRIP Forum Norge May 06
Oslo’s Urban Environmental Prize Oslo Stads Miljöpris Jun 06
Bästa Miljöarbete Grand Travel Awards Sverige Mar 07
Scandic Elmia & Scandic Portalen Jönköping Kommuns Miljöpris Jun 07
Stilpriset Hjärter Ess för tillgänglighet Stil Sverige Sep 07
Swedish Recycling Award Recycling & Miljöteknik Oct 07
Scandic Linköping Väst
The Sustainability Award European Hotel Design Awards Oct 07 SLEEP, London
Best CSR Programme Hospitality Awards, Paris Nov 07

Daptar Scandic Hotels[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]