Spin (fisika)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina mékanika kuantum, spin nyaéta moméntum sudut intrinsik anu patali jeung partikel. Contona partikel dasar, kawas éléktron, miboga moméntum sudut, sanajan maranéhanana mangrupakeun partikel kawas titik. Partikel subatomik séjénna, kawas neutron, anu henteu miboga muatan listrik, ogé miboga spin.