Térmométer

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiji térmométer

Térmométer nyaéta pakakas anu dipaké pikeun ngukur suhu (temperatur), atawa robahan suhu. Istilah térmométer asalna tina kecap-kecap basa Latén thermo anu hartina panas sarta méter anu hartina ngukur. Cara gawé térmométer aya rupa-rupa, anu pangilaharna dipaké nyaéta térmométer cai raksa.

Wanda térmométer[édit | sunting sumber]

Aya rupa-rupa térmométer nurutkeun cara gawéna:

Tumbu ka luar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan