Uap

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
A temperature-versus-entropy diagram for steam
A Mollier enthalpy-versus-entropy diagram for steam

Dina kimia fisik tur rékayasa, uap nujul kana cai nu nguap. Uap minangka fase gas anu murni tina cai sarta teu bisa kaciri. Dina tekanan atmosfir normal, uap murni (nu teu kacampuran ku hawa, tapi dina kasaaimbangan jeung cai nu cair) ngawengku kira-kira 1.600 kali volum cai nu cair. Di atmosfir, tekanan parsial cai leuwih handap batan 1 atm, kukituna uap bisa jeneng (en:exist) dina suhu anu kurang ti 100 C (tingali ogé water vapor jeung humidity).

Dina basa sapopoé, 'uap' nujul kana saab, nyaéta gas rada bodas nu kaluar saluhureun cai nu ditaheur, pacampur jeung hawa nu leuwih tiis. Saab ieu mangrupa cai dina ukuran laleutik, lain cai nu mangrupa gas, kukituna sacara téknis lain mangrupa uap deui. Kaluar tina téko nu keur ngagolak, aya bagian hawa anu teu kaciri aya saab, tapi sabenerna aya uap.

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Tumbu luar[édit | sunting sumber]